- Kommersiell markedsføring -

Hvor lenge har ikke menneskeheten drømt om Virtual Reality, eller den virtuelle virkelighet? Kanskje aller mest kjent er the Matrix-filmene, men drømmen om virtual reality kom tidligere enn det. Når Virtual Boy fra Nintendo kom i 1995 hadde det allerede vært forskjellige produkter som hadde prøvd seg på markedet. Nyvinningen fra Nintendo ble en flopp på grunn av dårlig grafikk og de fysiske plagene som oppstod som følge av hvordan maskinen var designet. Og så døde det litt ut.

cb176bbd080e0a99a2d7d8a6ad725b81

Google Cardboard: VR Black Box er virtual reality til en femtilapp.

Virtual reality gjenoppstår

Spol frem til 2015: Plutselig er virtual reality blitt en greie igjen. Det startet med Kickstarter-kampanjen til Oculus Rift, og nå har både Samsung og Microsoft hengt seg på. Det utvikles virtual reality-briller i hytt og pine, og den ene brillen skal overgå den andre.

samsung_gear_vr_innovation_edition_s6_white-33449870-xtra7

Samsung Gear VR2 er utarbeidet i samarbeid med Oculus.

Foreløpig kan VR-brillene som har blitt sluppet hovedsaklig brukes med mobilen ved at du mobilen festes i en holder foran øynene. Slik er det med for eksempel Samsung Gear VR2 hvor du må ha en Samsung-telefon for å få den til å fungere, i tillegg til nesten 2 tusenlapper til for utstyret.

Google entrer scenen – gjør motsatt av alle andre

aa0568bc1ef867a9b1e06f9f893b7e02Der du må hoste opp en ganske saftig bunke med hundrelapper har Google nå gått i helt motsatt retning og gitt ut instruksjoner for sine egne VR-briller: Google Cardboard. Google Cardboard: VR Black Box er versjonen du ser her, og den koster bare 50 kroner!

Her er det ikke snakk om vanskelig elektronikk, men helt enkelt et pappoppsett som du bretter sammen og stapper telefonen inn i. Deretter holder du bare konstruksjonen opp til øynene, og ved hjelp av appen Google Cardboard får du prøvd ut Virtual Reality – uten å blakke deg fullstendig! Når du svinger på hodet følger bildene etter, noe som åpner for mange bruksområder.

For eksempel kan du se konsertopptak med Paul McCartney eller Jack White – live fra scenen. Du kan bli med the North Face på klatretur, bli med nyhetsreportere til Syria, sjekke ut en grusom trailer til skrekk-filmen Insidious, eller ta en tur gjennom verdensrommet.

Google Cardboard: VR Black Box får du kjøpt hos Coolstuff.