- Kommersiell markedsføring -

Nå kan du gjøre et av sesongens beste sykkelkupp.

Nå er det bare å ta frem bankkortet, for hos Chain Reaction Cycles får du det meste av produkter sykkelverdenen har å by på. Med tilgang til over 500 merker finnes det derfor noe for enhver smak.

Valg av sykkel

De har et godt utvalg av både hybrid-, terreng- og landeveissykler for deg som enten vil sykle tur, komme seg fra A til B, mosjonere eller ta en skikkelig treningsøkt langs landeveien eller i terrenget. Skal du sykle langs landeveien, på grus og lett sti velger du hybridsykkel. Er du mer interessert i å bruke sykkel som en treningskamerat og du vil holde deg på asfaltveiene? Da er ikke jeg i tvil, for da velger du en landeveissykkel. Men er du glad i friluftsliv og vil bevege deg mer i gjørmete og ujevnt terreng, er valget klart: Terrengsykkel.

VET DU IKKE HVILKE STØRRELSE PÅ SYKKELEN DU SKAL HA? SJEKK UT DENNE TABELLEN

De fører blant annet sykkelmerket Cube, tysk produsert og fra vi kjenner fra bilverden, er dette av god kvalitet. Syklene er i tillegg gjennomtenkt og gjennomprøvd. Hvis ikke det er godt nok for deg, kan jeg fortelle deg at 2014/2015-modellene er sterkt prisredusert.

ThinkstockPhotos-78811368

 

Landeveissykkel er den kategorien som har fått mest oppmerksomhet i sykkelverdenen og hos nordmenn de siste årene. Vi følger mer med på Tour de France og har i tillegg vist stor interesse for egne ritt i Norge. Derfor: Er det første gang du vil prøve landeveissykkel og har drømmer om å sykle brosteinsrittet i Tour de France (?), er tipset å kjøpe en sykkel til maks 10 000 kroner. Er du dermed en mer ivrig syklist og har et høyere budsjett, kan du spandere på deg en lettere sykkel med bedre utstyr fra Cube.

PS! Nå kommer du hvert fall raskere frem enn bilene i rushtrafikken… Og med Garmin sin fantastisk enkle sykkel-GPS kan du måle hastighet og distanse, og mye mer selvfølgelig.

En jungel av ekstrautstyr

Nå har du mest sannsynlig sykkel (enten landevei-, hybrid- eller terrengsykkel), eller hvert fall lurt litt på å kjøpe. Nå skal jeg guide deg videre i jungelen av produkter og priser. Du trenger blant annet sykkelsko og tilpassede pedaler, samt hjelm som det grunnleggende ved sykkelkjøp.

Det riktige skovalget

Har du kjøpt eller har landeveissykkel, trenger du matchende sko i forhold til ditt behov. Modellen fra Diadora, Vortex Racer (SPAR 70% NÅ!!) har ekstremt god passform (på grunn av BOA-systemet), stiv såle som gir et effektivt tråkk og et design som roper sexy.

Hvis du har smal fot, så er det ingen som kan slå denne skoen fra Sidi, sett opp mot prisen (SPAR 50%!). Ved kjøp av landeveissko, er det viktig at du velger riktig pedaler. Mye på grunn av salget, er Shimano Ultegra SPD-SL et meget godt kjøp og et pedalsett du kan ha lenge. Med karbon og lav vekt (260 gram for et sett) er dette en sikker vinner.

STØRRE UTVALG AV LANDEVEISSKO FINNER DU HER

ThinkstockPhotos-168712433

Er du mer interessert i terrengsykling, finnes det et stort utvalg av skomodeller. Det handler om stivhet i såle, vekt og type låsemekanisme som skiller modellene i pris. En god sko å begynne med ved terrengsykling er Shimano XC50 MTB SPD. Den er passe stiv, har god låsemekanisme så du får festet foten godt i skoen, samt at tråkkene blir mer effektive. Er du dermed en mer ivrig terrengsyklist og har en smal fot, er toppmodellen fra Sidi et utmerket valg (ÅRETS MODELL – SPAR 36%). Den har satt standarden for hvordan terrengsko egentlig bør være med Tekno 3-spenne, SRS-karbonsåle og forsterket hælkappe, som forhindrer skoen å miste formen over tid.

STØRRE UTVALG AV TERRENGSKO FINNER DU HER

Bekledning

Et merke som er verdt å undersøke er Castelli. Jeg skriver Castelli fordi de har god passform, lekkert design og gode produktegenskaper. Det er italiensk, og det vil si at de er små i størrelsen, men det bør ikke hindre deg i å prøve merkets produkter, i hvert fall hvis formålet med syklingen er tur, mosjon og trening.

Vi begynner med sokkene, som bør være godt pustende under sommersesongen og være teknisk gode i forhold til bruk i sykkelsko. Her har Castelli flere gode produkter.

STORT UTVALG AV SYKKELSOKKER HER

Videre bør du ha en sykkelbukse med god padding og seler, slik at passformen blir optimal. Denne har undertegnede selv, og vet at fungerer. Sykkelbuksen Velocissimo 2 Bib fra Castelli leverer. Den er bygget for isolasjon og komfort på høst- og vinterdager. Kiss3 pad gir god polstring i ræva!

En sykkeltrøye er alltid ålreit å ha i garderoben, og gjerne flere hvis du er en aktiv syklist. Nå som høsten har kommet, vil jeg anbefale en langarmet trøye som gir deg litt ekstra varme på kaldere dager.

kollasj_sykkeljakke

For all del, ikke kombiner regn- og vindjakke, for de tekniske plaggene har hver sin oppgave. På utkikk etter en god regnjakke, kan dette være et godt alternativ for deg utover høsten. Det er en av de mest teknisk avanserte regnjakkene, veier utrolige 170 gram og selv Cervelo sitt testteam har brukt denne. Samtidig er den rålekker…

Var det ikke det du så etter? Nei, da har du denne jakken som holder vinden borte (og til en viss grad er vannavstøtende).

Ønsker du en stilig sykkeljakke med refleks? Samtidig har jakken fra Castelli vindstopper i front. Castelli Mortirolo er en jakke som også tåler lavere temperaturer, så du slipper å bli kald i høstværet. Dette er et utmerket valg!

STORT UTVALG AV BEKLEDNING (sykkelbukser, sokker, hansker, trøyer til dame og herre) FINNER DU HER

kollasj_sykkelhjelm

Nesten det viktigste ved sykling er hjelmen. Den må sitte komfortabelt på hodet, ha god ventilasjon og for mange er vekt en viktig faktor. Ved landeveissykling er det viktig at hjelmen også er aerodynamisk, for å minimere luftmotstanden. Her finner du et godt alternativ. Den sitter som et skudd på hodet (noe som er det viktigste!). Har den selv, så har god erfaring med hjelmen fra Kask. Sykler du derimot i terrenget? Da er denne hjelmen fra MET valget.

STØRRE UTVALG AV HJELMER FINNER DU HER

Alt i alt er dette et av sesongens beste kupp, og da er det bedre å kjøpe nå enn og betale en høyere priser senere? Som jeg liker å si: Bedre å be om tilgivelse enn tillatelse av kona noen ganger?