- Kommersiell markedsføring -

SunBell er ikke bare en lampe som lades ved hjelp av solen, men du kan til og med lade mobilen ved hjelp av den. Den norskutviklede lampen er særegen på markedet, og har virkelig blitt lagt merke til.

Prisvinnende design

sunbell-11

Sunbell som bordlampe

Sunbell har nå vunnet to priser under Designdagene 2015 i Oslo. Miljøprisen og Design for alle-prise ble tildelt den innovative lampen, og dens bakmenn. Fra før av har lampen vunnet prisen Usability Award 2014 under IFA elektronikkmesse i Berlin for sitt design, i tillegg til 4 andre internasjonale priser.

«Uten å være overdesignet eller overlesset har den fått en rekke gjennomtenkte funksjoner – den kan brukes som bordlampe, vegglampe eller hengende rundt en hals. Solcelleløsningen er godt integrert. Lysintensiteten har tre steg, og den lyser godt. Det rene og sobre formspråket vil appellere til mange», skrev juryen i sin kjennelse.

Innovativt design

Lampens design gjør at den kan brukes både som bordlampe, lommelykt og taklampe, noe som gir den en rekke bruksområder. Den kan settes på bord, eller henges opp i taket på teltet. Det er tre innstillinger på lyset, og avhengig av styrken kan batteriet på lampen vare fra 4,5 – 100 timer.

sunbell-7

Lampen kan lades mens du er på tur ved hjelp av den smarte løsningen på solcellepanelet

Det oppladbare LiFePO batteriet trenger 5-6 timer med sollys for å bli fulladet, og for å hjelpe til med oppladningen har du et solcellepanel og 3 meter med ledning. Det gjør at lampen kan stå inne, mens solcellepanelet står ute og lader den. Og i tillegg kan du lade mobilen din med den (!).

Over 220 000 solgte enheter

De mange bruksområdene har gjort at lampen har fått oppmerksomhet fra selveste FN. Lampen hadde allerede solgt i 20 000 eksemplarer i løpet av de få månedene den var på markedet, men bestillingen til FN var et helt nytt volum. 200 000 lamper ble bestilt, til en verdi av 50 millioner dollar.

Lampene ble bestilt av FNs høykommisær for flyktninger, og kommer til å hjelpe tusenvis av mennesker i nød.

Her hjemme er nettbutikken Dingsy.no en av butikkene som selger lampen. Den kommer i tre farger, og kan bestilles her.

SunBell2

SunBell kommer i tre farger: gul, grønn og rød