- Kommersiell markedsføring -

Det er ikke mange ting som er mer irriterende enn rennende nese, tette bihuler, øyne som føles som om noen har glemt å skru av krana og pappmassasje på innsiden av knotten. Kort sagt – den forbannede forkjølelsen. Når du er glovarm i ett øyeblikk og millisekunder senere fryser så man skulle tro at Rangarok hadde kommet. 6 av 10 som får virus blir forkjølet, men du kan være en av de 4 som ikke blir det om du tar noen enkle forhåndsregler.

Start med å vaske hendene godt, og ofte. Pass på så du har nok håndsåpe. Så følger du tipsene våre under.

Top view of a young woman covered in a blanket and drinking tea at home

1. Gi immunforsvaret litt ekstra

Det er lett å bli forkjølet om man skal koordinere barn, møter, budsjetter, partner(e) og hjem, skole, jobb, fritid og alle seriene på Netflix. Immunforsvaret trenger bittelitt hjelp, selv om du både har vært flink med kolesterolet og salatbladene.

Løsningen: Sjekk ut immunforsvarhjelp hos Vita her

Enten du går for d-vitaminer, lakris eller c-vitaminer får du hjelpen som kroppen din trenger. Du kan få kalsium, gode d-vitaminer eller c-vitaminpakker. Vår favoritt? Kan jang lakris!

Her ser du hele utvalget

Enda raskere til målet: D-vitaminer i posten

Du får d-vitamin fra sol. Er det ikke sol trenger kroppen din hjelp. Sjekk her.

Eller hva med blåbær? Det hjelper også. Sjekk bare her.

iStock_000019758310_Small

2. Vær varm på føttene

Det er ikke en myte, en idé eller noe din mor sa (slik som at du ikke kan svømme rett etter at du har spist eller svelge tyggegummi). Folkehelseinstituttet sier nemlig at det å fryse på føttene er noe av det som raskest gir deg forkjølelse. Du kan jo velge å strikke noe selv (sjekk garn her) , men er du som oss så kan det være mer et prosjekt enn en umiddelbar løsning.

Løsningen: Ullsokker for kvinner eller ullsokker for menn

Dette er sokker som faktisk ser bra ut, men som også holder varmen på de kalde og våte dagene. PS! Ta med et ekstra sokkepar på jobb eller skole! Det er ingen skam å skifte sokker.

Her finner du sokkene for kvinner

Her finner du sokkene for menn

Det hjelper helt klart også å ha skikkelige sko, slik som disse Caterpillar Colorado for menn eller Dr.Martens Crazy for kvinner. (Eller bytt de om, begge går til alle kjønn uansett)

Alternativ løsning: Whisky-sokker

Vi vet at whisky varmer, så det er ingen grunn til at disse whiskysokkene ikke skal varme også. Se nærmere på dem her. 

file_123541_0_taken3trailerheader

3. Stress ned

En av de viktigste faktorene for å bli syk er faktisk stress. Det at du har mye å gjøre på jobben, mye å gjøre hjemme eller en særdeles uheldig kombinasjon av de to i den meget berømte tidsklemma er ikke bra. Det er faktisk bevist, og du kan tro oss på det siden vi ikke driver med tv, at det å slappe av med levende bilder stresser deg ned. Kanskje ikke hvis du ser Walking Dead, men det å koble av – selv med skrekkfilmer eller 50 Shades of Grey – hjelper på. Det samme gjør sport.

Vår anbefaling? Prøv Viaplay – som også lar deg se filmer og serie uten nett, så slipper du det stresset også! Sjekk ut her.

Hvis du allerede er forkjølet

Det viktigste du kan gjøre hvis du allerede har blitt forkjølet er å drikke mye. Det hjelper til med rensing av kroppen, og skal man tro Folkehelseinstituttet er det den eneste beviste måten man kan bekjempe forkjølelsen på. Ellers går den over av seg selv.

Vi tror også at trøst fungerer – og da er denne koppen med opptaksmuligheter helt genial. Er du heldig kan du få noen til å lese inn en trøstende beskjed hver gang du tar deg en kopp med te med honning. Morsom genial – sjekk den her.

For å være helt sikker på at du drikker rent vann kan du jo gå for en Lifestraw Go – sjekk den her. 

Og skulle du bli forkjølet får du bare fyre på med masse tørkepapir…