- Kommersiell markedsføring -

Visste du at du kan bli bøtelagt med 900 kroner for å ikke ha lys på sykkelen din?

Politiet gjennomførte mandag morgen kontroll av 300 syklister, ifølge Osloby. Der ble syv personer ilagt et forenklet forelegg på 900 kroner fordi dem ikke hadde lykt foran, bak eller begge steder.

OBS! Bremser, ringeklokke, lys og refleks er påbudt utstyr på sykkelen.

Dette må være i orden for at du skal unngå bot:

  • Minst to separate bremser som virker uavhengig av hverandre, den ene på framhjulet og den andre på bakhjulet. Sykkelen skal kunne stanse på en sikker, hurtig og effektiv måte.
  • Det skal være rød refleks bak, ”kattøye”. På begge sidene av pedalene skal det være hvit eller gul refleks, og refleksen skal være av godkjent type.
  • Ved sykling i mørke eller skumring på vanlig vei eller område, skal sykkelen ha lykt med gult eller hvitt lys og/eller flerfunksjonslykt som kan gi blinkende eller fast hvitt lys foran. Bak skal sykkelen ha lykt med rødt eller rødt blinkende lys. Dette gjelder også ved sykling på fortau og på gang- eller sykkelveg.
  • Lykten foran skal gi tilstrekkelig lys uten å virke blendende. Lykten bak skal kunne sees tydelig i en avstand på 300 meter. Lykt som gir blinkende lys skal blinke med minst 120 blink per minutt. Lyktene skal være festet på sykkelen.
  • Ringeklokke

(Kilde: Statens Vegvesen)

Derfor gir vi deg en kort oversikt over hva du bør ha til høstsesongen på sykkelsetet:

Bli sett langs veien

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 10.59.49

Nå kommer mørket tidligere på ettermiddagen, og enhver bilist (hvis de i det hele tatt liker syklister langs veien) setter pris på å se syklistene. Du ønsker kanskje ikke kraftige lamper som blender gående og bilistene, eller en lampe som er tung å drasse med seg.   Mange velger da å montere dioder foran og bak på sykkelen for å bli synlige i trafikken. Dette lyktene er derfor en godt valg.

Her får du et kjempestort utvalg av sykkellykter.

Les også: Se og bli sett i høstmørket

Velg bekledning etter bruksområde

kollasj_sykkeljakke

For all del, ikke kombiner regn- og vindjakke, for de tekniske plaggene har hver sin oppgave. På utkikk etter en god regnjakke, kan dette være et godt alternativ for deg utover høsten. Det er en av de mest teknisk avanserte regnjakkene, veier utrolige 170 gram og selv Cervelo sitt testteam har brukt denne. Samtidig er den rålekker…

Var det ikke det du så etter? Nei, da har du denne jakken som holder vinden borte (og til en viss grad er vannavstøtende).

Ønsker du en stilig sykkeljakke med refleks? Samtidig har jakken fra Castelli vindstopper i front. Castelli Mortirolo er en jakke som også tåler lavere temperaturer, så du slipper å bli kald i høstværet. Dette er et utmerket valg!

OBS! Med Castelli bør du gå opp en størrelse av hva du normalt bruker. Italienske størrelser er noe mindre. Men kvaliteten er det ikke noe å utsette på.

STORT UTVALG AV BEKLEDNING (sykkelbukser, sokker, hansker, trøyer til dame og herre) FINNER DU HER

Les også: Her kan du gjøre sykkelkupp nå – spar opptil 70 prosent!

Hold deg varm på hendene

kollasj_sykkelhanske

Det begynner å bli kjølig om morgenen og likeså på kveldstid. Da er det greit å ha gode hansker som holder vinden og den kjølige temperaturen utenfor.

Castelli Chiro 3 er laget for komfort under kjøligere dager og hanskene har en veldig god WindStopper®. De har i tillegg godt grep. Som nevnt tidligere: Velg en størrelse større en vanlig, da Castelli er små i størrelsen. Her får du tak i hansken.

En enklere variant er BBB sin ControlZone. Dette er en lett og god hanske, laget med vindavstøtende materiale. På tommelen har den også et tynt materiale for at du skal kunne bruke touch på smarttelefonen uten å måtte ta av deg hansken. Smart?

Her får du tak i BBB ControlZone sykkelhanske for kjøligere dager på sykkelen.

Hold sykkelen ren

3044-2

Jeg har en huskeregel for meg selv: Spyl alltid av sykkelen etter hver tur fordi det vil uansett samle seg grus og småstein ved drivverk. Og vask og stell sykkelen jevnlig.

Derfor bør du ha dette vaskesettet som inneholder det du måtte trenge – bøtte, sitrusbasert avfettingsmiddel, TF2 teflonspray (mange som bruker på sin sykkel), tannhjulbørste for å komme til, svamp og klut.

Her får du tak i settet som gir deg alt nødvendig.

Trenger du annet verktøy eller vedlikeholdsprodukter? Sjekk utvalget her

Fant du ikke det du lette etter der? Chain Reaction Cycles har det meste!

Les også: Har du sykkel? Liker du kaffe? Da må du ha denne.

En kraftig lås reduserer muligheten for tyveri

55152

En viktig huskeregel: Lås alltid begge hjul og ramme til en fast gjenstand. Og for å låse en sykkel på best mulig vis, selv om du aldri er helt sikret mot sykkeltyveri, bør låsen være FG-godkjent. Her gjør en av ABUS sine beste kjettinglåser susen! Denne er tyngre å drasse med seg rundt enn mange andre låser, men denne gjør også virkelig jobben. Undertegnede har selv jobbet i sportsbutikk og vet at ABUS lenge har vært et solid alternativ for syklistene.

Her får du et større utvalg av låser

Glad i salg? Her kan du gjøre kupp på sport- og friluftsprodukter

Skjermbilde 2015-09-24 kl. 09.06.47

Og hos Chain Reaction Cycles er det et STORT sykkelsalg nå. Her er det virkelige gode priser.