- Kommersiell markedsføring -

Fitbit Charge HRLG G WatchR, Withings Activité. Høres noen av disse kjent ut? De er alle tre eksempler på bærbare gadgets, også kalt wearables, eller kropps-PC som Språkrådet her hjemme har valgt å kalle det.

98833d3e3201b896374b8b1c5f1f306c

Withings Activité er kanskje den stiligste helsemåleren som er lansert så langt.

35% årlig økning

I en rapport som ble publisert av det velkjente nettmagasinet Business Insider anslås det at antallet wearables solgt vil øke årlig med 35% over de neste 5 årene. Hovedvekten av økningen vil det være smartklokkene som står for, og Business Insider tror at det er den etterlengtede smartklokken fra Apple som virkelig vil få i gang salget.

I år vil 33 millioner wearables sendes ut til butikkene, men når kalenderen viser 2019 skal det tallet ha økt til hele 148 millioner – årlig.

lg-g-watch-r-w110-svart

LG G Watch R er en av de beste smartklokkene som er lansert så langt, men er den bra nok?

Smartklokkene blir mer populære

Helsemålere vil også ha en stor del av markedet, men markedsandelen forventes å gå ned etterhvert som mer avanserte smartklokker blir lansert. Vi tror at produkter som Fitbit Charge HR og Fitbit Surge uansett vil fortsette sine suksesshistorier i år.

På smartklokkefronten har allerede Motorola og LG lansert sine smartklokker, men man venter fortsatt på det produktet som virkelig skal lede veien – og der er Apples kommende smartklokke spådd å bli ledestjernen.

a29106f6460139f8bf9ab1907c4cb86c

Fitbit Surge er en av de aller beste helsemålerne. Den måler skritt, avstand, søvn, puls, og fungerer som caller display.

 

Helsemålerne har kommet langt

Rapporten fra Business Insider viser også at den største grunnen til at smartklokke-markedet ikke har tatt av enda er at folk flest ikke ser poenget. Det er nok derfor vi har sett at helsemålerne har solgt bra, siden de innehar et veldig spesifikt formål: Å måle all aktiviteten du bedriver, og gi deg motivasjon til å gjøre mer. Helsemålerene har virkelig begynt å vise hva de kan benyttes til, og spesielt Fitbit har vist at de lager det som kanskje er de beste produktene innenfor kategorien.

Fitbit Charge HR var deres første helsemåler som måler pulsen din, og kom bare for et par måneder siden. Den har fått en score på 4,8 av 5 mulige hos Coolstuff.no. Rett etter kom den enda mer avanserte Fitbit Surge, og likt mellom de begge er at de kan vise til gode funksjoner og lang batteritid.

Både disse to og Withings Activité har blitt revet ut av butikkene, og er vanskelig å oppdrive. Fitbit Charge HR kan du finne hos Coolstuff, og Fitbit Surge kom nettopp tilbake på lager. Skal du ha Withings Activité derimot må du sette deg opp på venteliste.