- Kommersiell markedsføring -

Nå er det endelig blitt klart. I en pressemelding fra kulturminister Thorild Widvey er det nå fastslått at slukkingen av FM-nettet skrider frem som tidligere planlagt. Dermed er det klart for en overgang fra FM til DAB-radio i 2017. Men har du utstyret som behøves?

Et av problemene med slukkingen av FM-nettet har vært at det finnes millioner av FM-radioer ute på det norske markedet som ikke kommer til å ta i mot DAB-signaler. Bare i 2012 kunne VG meddele at det hadde blitt solgt 782 000 radioer, hvorav hele 562 100 av dem kun fungerer med FM-nettet.

Selv om det kan være irriterende å få vite at for eksempel bilstereoen din plutselig ikke skulle kunne ta i mot signalene som skal til for å høre på radio, så skal du vite at det finnes noen produkter som løser problemet for deg.

DAB-radio til bilen

9171763134494

Det er svært mange biler i Norge som ikke er utstyrt med utstyret som behøves for å ta imot DAB-signaler. Hva gjør du? Det finnes flere muligheter.

Dersom du er så heldig at du har en bilstereo du kan skifte ut er det ikke så mye verre enn at du velger en ny avspiller med DAB-kompabilitet. Som for eksempel denne fra Sony.

Har du derimot en integrert stereo i bilen er nok Tiny Audio C3 en bedre løsning. Den har fått 5 av 6 av både DinSide og ViMenn, og er svært enkel å installere. Lyden blir overført til din vanlige stereo med en AUX-kabel (ser ut som en liten hodetelefon-kabel i begge ender), og dersom du ikke skulle ha den inngangen i din bil så har Tiny Audio en løsning for det også. Da kan du bruke den innebygde FM-senderen som gjør at du bruker bilradioen til å finne den riktige frekvensen. Du skaffer deg

I tillegg kan du koble deg til stereoen med bluetooth også så du kan spille av musikk i bilen med mobiltelefonen, og benytte USB-inngangen som følger med strøm-adapteren til å lade telefonen din. Mye for pengene!

DAB-radio i huset

radio

1. Revo SupeConnect, 2. Sony, 3. Phillips

Det finnes DAB-adaptere til hjemmet ditt også som gjør at du slipper å kjøpe ny radio, men disse koster fort like mye som det vil koste deg å kjøpe en helt ny DAB-radio. Kanskje dette er et godt tidspunkt å friske opp stua eller kjøkkenet med noe nytt? Den aller stiligste radioen er nok denne fra Revo SuperConnect. Den har en haug av utmerkelser for både lyd og design, og kommer med en funksjon hvor radioen kan streame musikk rett fra Spotify-kontoen din – uten at du må styre med Bluetooth-tilkobling!

Hvorfor DAB?

Mange har spurt dette spørsmålet. Det som er svaret er at DAB-radio kommer til å kutte kostnadene til radio-stasjonene, ettersom FM-nettet er svært mye dyrere å benytte i overføring av radiosignaler (faktisk åtte ganger så dyrt rapporterer Kampanje.com). DAB vil også åpne for flere radiokanaler på signalnettet, opp fra dagens 5 riksdekkende til 22 riksdekkende kanaler – og med plass til enda 20 til.

I tillegg vil ikke tunneler være et like stort problem, og DAB-radioen kan letter også benyttes som meldingssystem for beredskapsmeldinger.

Klikk her for å få tilgang til DAB-radio i bilen din allerede i dag.