- Kommersiell markedsføring -

Glem TV, mobiltelefon og alt annet som får deg til å tenke på hverdagslivet. I påskeferien er det sjokolade, god drikke og brettspill som gjelder!

Vi er i mars måned, noe som betyr påske om få uker. Enten du planlegger urban bypåske eller tradisjonell fjellferie, er en ting sikkert: et skikkelig brettspill, gjerne med appelsin, sjokolade og et glass iskaldt Solo setter stemningen.

Under har Dingsetips funnet en god blanding nye og gamle brettspill vi tror kan gjøre ferien litt hyggeligere – både for store og små. Skru av mobilen og nyt de røde dagene.

PS: Nederst i saken har vi samlet de mer tradisjonelle brettspillene. 

3 Man Chess

Det første partiet med tremannssjakk vil få hjernecellene dine til å spinne. Under det andre partiet vil du lure på hvorfor noen skulle ønske å spille sjakk på noen annen måte.

I et gateslagsmål kan to sveklinger samarbeide og beseire en kjempe. Samme prinsipp gjelder i tremannssjakk: Om to kløner inngår en pakt, kan de slå en mester ned i støvlene. Det er bare én av mange fordeler med 3 Man Chess.

Her er brettet sirkelrundt og reglene de samme som for vanlig sjakk, med et par små tillegg. For eksempel er spillernes utgangsposisjoner atskilt av en ”vollgrav”, slik at alle brikkene må gå tre steg forover før de kan angripe naboen. Det kan være litt forvirrende i begynnelsen, men det nye oppsettet føles fort naturlig.

Les mer om eller bestill sjakkbrettet her.

sjakkspill

4D Bypuslespill

Puslespill av de kuleste storbyene i tre lag: Landskap, gater og alle bygninger! Bygningene plasseres ut i kronologisk rekkefølge, slik at du får en solid dose arkitekturhistorie med på kjøpet!

Vanlige puslespill kan lett føles litt gammeldagse og meningsløse. Men hva sier dersom vi har et puslespill som gir deg en superlekker modell av en by i fire (!) dimensjoner og som kommer til å gjøre deg uimotståelig kunnskapsrik?

Les mer om eller bestill puslespillet her.

4d

Fifty Days of Play

Spillet du venter med å ta opp til barna har lagt seg!

Sexspillet for deg og partneren din, inspirert av bestselgeren Fifty Shades of Grey! Kast fargeterningen og trekk et kort fra en av de fem kategoriene: fra den uskyldsfulle hvite bunken til den snuskete svarte.

Når det er på tide at du og partneren din skal ha litt omgang nakne, er det bare å kaste den medfølgende fargede terningen og deretter trekke et kort fra bunken med samme farge. Den hvite bunken inneholder uskyldige kort, mens den svarte er mer, eh, supersnuskete og hadde passet til Mr. Grey i egen høy person!

Les mer om eller bestill spillet her.

50

Omvendtspillet Kortslutning

Spørrespill med gapskrattgaranti. Spørsmålene er enkle, men du må svare motsatt! Nei når svaret er ja, og ja når svaret er nei. Høres enkelt ut, ikke sant? Ja! Eller faen, nei! Eller hvordan blir det?!

et finnes enkle og vanskelige spørsmål her i livet. De aller fleste vil nok være enige i at spørsmål som ”er aper allergiske mot banan?”, ”går det an å koke ris?” og ”bor det fortsatt folk i pepperkakehus?”, er rimelig enkle å svare på.

Men hvis du skal svare motsatt, og du bare har noen sekunder på deg, da er det overraskende fort gjort å slippe fra seg et NEI på spørsmålet ”er en viktigper viktigere enn andre folk?”. Kortslutning er altså et omvendtspill: Når svaret er nei, skal du svare ja, og vice versa. Tro oss: Det er mer komplisert enn det høres ut – og sykt morsomt. Lattergaranti loves.

Les mer eller bestilll spillet her.

kortslutning

Det burde man jo vite – Selskapsspill

Et selskapsspill som bærer sitt navn med rette! Man bør faktisk vite svaret på de aller fleste spørsmål – men man gjør ikke det! Det finnes ingen plusspoeng, bare minuspoeng for feil svar. Ha det gøy!

Ettersom spillet er bygd opp av spørsmål du bør vite svaret på, får du naturligvis ingen poeng når du svarer riktig, derimot får du minuspoeng når du svarer feil! Og du får forskjellig antall minuspoeng etter hvor lett spørsmålet er. Vet du for eksempel ikke hvem som skrev romanen Unge Werthers lidelser, får du to minuspoeng, mens et feil svar på hvilket år andre verdenskrig begynte belønnes med hele åtte minuspoeng

Les mer om eller bestill spillet her.

detbrudemanjovite

Brunost, langrenn og lusekofte – spørrespill

Brunost, bunad og lusekofter er et fantastisk underholdende spill, som fokuserer på alt det der om å være norsk.

På kortene finnes ulike spørsmål som du får eller taper poeng på, avhengig av hvor typisk norsk du er. Spillet inneholder mer enn 300 treffsikre spørsmål – om alt fra grilldresser, brunost og elg, til taxfree-kvoter, lørdagspizza og grensehandel. Svarer du for eksempel ”ja” på at du er reddere for tollere enn terrorister når du er ute å reiser så ligger du godt an i dette spillet.

Les mer om eller bestill spillet her.

lusekofte

Spørrespillet Etterpåklok

Prioriterte du andre ting enn å sitte med nesen i bøkene på skolen, og er nå kjempedårlig i alle spørrespill? Ingen fare – i Etterpåklok er taktikk og evnen til å lese mennesker minst like viktig som kunnskap.

r du den som alltid taper når dere spiller kunnskapsspill? Har du prioritert andre ting i livet enn å pugge Trivial Pursuit, for eksempel å reise, flørte, drikke øl kjempefort og bare generelt være en hyggelig person?

Nå kan du ta igjen. Etterpåklok er et spørrespill der det ikke holder å lese bøker – det er minst like viktig å kunne lese mennesker! Hvert kort har fem spørsmål. Spørsmålsstilleren leser de fem spørsmålene til en person og forteller etterpå hvor mange rette han eller hun hadde, men ikke hva som var rett. Deretter får neste person svare på de samme spørsmålene og kan dermed fylle ut sine egne kunnskapshull med forrige persons svar – hvis ikke vedkommende har bløffet, da …

Les mer om eller bestill spillet her.

etterpåklok

 

Klassiske spill til halv pris:

Scrabble original

Et klassisk ordspill som hele familien kan være med på. Ypperlig måte å lære seg nye ord på for både store og små. Scrabble er enkelt og lett å sette seg inn i. Har du ordet i din makt og kryssord som hobby kommer du til å elske Scrabble Spillet i seg selv er meget enkelt og består av et spillebrett og 100 bokstavbrikker som du bruker til å forme ord med. Ordene kan formes horisontalt eller vertikalt og du får poeng etter hvordan de legges. For 2-4 spillere. Alderstrinn: 10+. Det tilkommer ekstra frakt på spill.

Les mer om eller bestill spillet her.

scrabble

Bezzerwizzer

Med sine 5000 spørsmål fordelt på 20 forskjellige kategorier byr Bezzerwizzer på mange timers underholdning for quizglade

Det er kunnskap, taktikk og en real dose list som avgjør hvem som vinner. Bezzerwizzer er tidligere kåret til årets voksenspill i Sverige og Årets familiespill i Danmark. For 2 og flere spillere. Spilletid: 30-60 min Alder: Fra 15+

Les mer om eller bestill spillet her.

bezzer

Den forsvunne diamanten

Hvem finner den forsvunne diamanten og bringer den først i mål i Kairo eller Tanger? En spillklassiker. Passer fra 6 år og oppover.

Det tilkommer ekstra frakt på spill. Pakkene er som regel store og må hentes på postkontoret.

Les mer om eller bestill spillet her.

diamant

Escape: spill

Dere er eventyrere, fanget i et forhekset tempel. Om nøyaktig 10 minutter raser tempelet sammen, og utgangen er blokkert av magiske krystaller. Så sett i gang, det er ingen tid å miste! Mens tiden teller ned skal spillerne komme seg ut av det forbannede tempelet. Klarer du å takle utfordringene som dukker opp underveis, eller ender du dine dager i evig mørke? Alder: 8+, varighet: ca 30 min, spillere: 1-5.

Les mer om eller bestill spillet her.

escapre

Cluedo – det klassiske mysteriespillet:

Det klassiske mysteriespillet er oppdatert med ny grafikk, ny emballasje, oppdatert spillbrett med nye detaljer, rom og skjulte ledetråder som kan være en hjelp for deg når du skal løse mysteriet. Det er en versjon for 2 spillere med i spillet. Fra 8 år.

Les mer om eller bestill spillet her.

cluedo

Risk

Her må du forsøke å erobre verden med dine armeer. De andre spillerne er ute i samme ærend og straks du rykker inn i et naboterritorium kastes det terninger til bare én spiller står igjen. Risk var blant de første strategispillene, og hører med blant klassikerne. For 2-5 spillere. Spilletid: 120 min. Alder 8+.

Les mer om eller bestill spillet her.

risk

Monopol

Det verdensberømte brettspillet der du gjør forretninger med eiendom har nå en ny, frisk design, og her introduseres også den nye hurtigterningen som gjør spillet raskere og mer intenst. Beveg deg rundt på brettet mens du kjøper og selger eiendom og bygger hus og hoteller. Det dreier seg om å gjøre forretninger med store beløp og bli rik i en fart helt til du eier alt!

monopol

Les mer om spillet eller bestill det her!