- Kommersiell markedsføring -

Forhåndssalget av nye Nintendo NES Mini har gått over all forventning. ”Det er utrolig morsomt å se at det er så stor interesse for denne klassiske spillkonsollen. Dette kommer utviklsomt til å bli ett av de mest etterspurte produktene hos 2000004030315__NESCLASSICMI_EN_Foss i høst og vinter» forteller Mats Saveros, Salgssjef Spill i CDON.

Vi i Nettavisen er enige i spådommen til Salgssjefen i CDON, til en relativt lav pris, og garanti om mange timer med moro og nostalgi har Nintendo NES Classic Mini Edition alle forutsetninger for å blir årets julegave. En ekstra kontroller bør kjøpes med slik at man får utnyttet flerspillerspillene.

Reserver Nintendo NES inkludert 30 spill til 799,-.

 

De klassiske titlene

 

Spillindustriens utvikling er et godt bilde på for å vise hvor langt vi har beveget oss i den teknologiske verden siden 1970- og 80-tallet. Selv om dagens spillkarakterer begynner å bli skummelt realistiske har 8-bit spillene en helt spesiell sjarm. Flere av karakterene vi møtte i en tid med one-hit-wonders, som Super Mario, Final Fantasy-universet, Donkey Kong og Zelda overlevde tidsalderen sin og er favoritter selv for de yngste i dag. Nå lanseres Nintendo NES Mini Classic Edition, en rekonstruert utgave av den gamle maskinen, som inkluderer 30 av maskinens beste titler, og alle favorittheltene våre er tilbake i originaldrakt. Nedenfor har vi listet opp noen av våre favoritter.

Super Mario

mario
Mario er muligens verdens mest kjente spillkarakter. Spillene tar ofte for seg Mario og broren Luigi som skal redde Prinsessen fra den slemme Bowser. Her er det bare å holde inne B-knappen for en solid fartsboost og hoppe, svømme og fly deg igjennom verden etter verden. Det første spillet ble utgitt i 1987 i Europa og er selvsagt med i Nintendo NES Mini Classic Edition. Fra Super Mario serien får du hele fem spill: Super Mario Bros.™, Super Mario Bros. ™ 2, Super Mario Bros. ™ 3, Dr.Mario, Mario Bros

Donkey Kong

donkey

Donkey Kong ble født i 1981 som en fullvoksen gorilla. Målet med spillet var å holde Mario og prinsessen (den gang kalt Pauline) adskilt ved å kaste tønner og gjøre det vanskelig for Mario å komme seg til tops. Med Nintendo NES Mini Classic Edition får du både Donkey Kong og Donkey Kong Jr.

Zelda

link

Zelda var ikke det mest populære spillet til NES, men er spillserien som har hatt flest storslåtte titler. Zelda: Ocarina of Time og Zelda er nærmest kultklassikere. Disse spillene får dagens spillutgivelser til å blekne når det kommer til vanskelighetsgrad, og musikken og følelsen av spillene er helt unike. Med til Nintendo NES Classic Mini Edition får man The Legend of Zelda™ og Zelda II: The Adventure of Link™.

Andre favoritter

Final fantasy

screenshots-final-fantasy-nes

Utforske en ukjent verden med mange rare dyr og omgangsbasert slossing, men ikke Pokémon. Final Fantasy universet har gitt spillere unike spillopplevelser siden 1987 og vært i toppklassen når det kommer til både historiefortelling og grafikk i de senere årene. Alt startet med NES-utgaven FINAL FANTASY som du også får med i Nintendo NES Classic Mini Edition.

 

Kirby

maxresdefault

Kort fortalt er Kirby helten i plattformspillet. En rosa, marshmallow-liknende sak som blåser inn fiendene sine eller nok oksygen til å fly. Med i Nintendo NES Classic Mini Edition får du Kirby’s Adventure™.

Bubble Bobble

Bubble_bobble_Titelbild

Arkadespillet Bubble Bobble ble utgitt i 1986 og senere laget f or NES. Hovedpersonene Bub og Bob må komme seg igjennom hundre nivåer for å finne kjærestene sine. Stikkord for spillet: blås bobler, fang fienden med dem og sprekk boblene!

 

Metroid

NES_Metroid

Bli med Samus Aran på oppdrag. Metroid er det første spillet i serien om Samus Aran. Spillet ble utgitt i 1986 til NES og er fortsatt rangert som det 69. beste spillet i verden i følge Electronic Gaming Monthly.