- Kommersiell markedsføring -

En god vin smaker best når den har blitt tatt vare på.

Drømmer du om å kunne vise frem din fine vinsamling, samtidig som du ønsket et fint sted for oppbevaring av de edle dråpene? Egne vinskap har blitt en storsuksess og det er absolutt ikke snobbete, men kjøpes av mannen på gata. Dette er den nye trenden på markedet.

ThinkstockPhotos-467703554De edle dråpene smaker så mye bedre

De fleste nordmenn lagrer vin et eller annet sted i boligen sin, men de færreste av oss har plass eller råd til å lage vinkjeller med ordentlig kjøleanlegg. Ting som lys, temperatur og vibrasjoner er noe som en må ta hensyn til når en skal lagre vin. Er du så heldig og har en kjeller i huset som du kan utnytte- skal du være glad.

Resten av oss trenger heldigvis ikke å fortvile. Løsningen er ganske enkel, men genial: vinskap

Vinskap startet som et nisjemarked, men stadig flere og større hvitevareprodusenter innså det voksende behovet og etterspørselen. Nå er dette en stor trend og vinskap kan ses hos Ola Nordmann og ikke bare på restaurantene. På grunn av sin popularitet har også vinskapene blitt mye mer prisvennlige enn før.

Du kan velge mellom frittstående modeller og de som kan integreres i kjøkkeninnredningen. Markedet for vinskap har økt i takt med interessen for vin og det at folk er opptatt av å ta vare på den vinen de kjøper.

Vinkjøler med plass til 7 flasker

vin5

Thermoelektrisk vinkjøler med volum på 20 liter og kapasitet til 7 flasker. Den har en digital temperaturkontroll og du kan stille inn temperaturen mellom 8-22°C slik at du får den perfekte temperaturen til drikken din.

Vinkjøleren har innebygget belysning i lekker blåfarge.

Høyden kan justers noe slik at den passer perfekt akkurat der du vil ha den.

Vinskap med 3 trehyller

 

Hoover sitt vinskap har en nettovolum på 118 liter og en temperatursone som du kan stille inn mellom 5-18 grader.

Den har 3 trehyller med plass til 40 flasker.

 

Døren er i rustfritt stål og glass.

Vinskapet er utstyrt med en pen belysning og øverst på døren er det et display som viser informasjon om temperaturen i vinskapet. I tillegg er det også et kontrollpanel hvor du kan stille inn ønsket temperatur.

Se flere vinskap her

HUSKELISTE

ThinkstockPhotos-465088890

Det er et par viktige punkter en burde vite når det gjelder oppbevaring av vin:

Flaskene bør ligge

– Vinkorken skal hele tiden være i kontakt med væsken

–  Lukking skal holde seg tett

Temperatur

Den ideelle lagringstemperaturen for vin er et sted mellom 12- 14 grader.

Men husk at det er forskjell på oppbevaring og lagring av vin.

Vin serveres gjerne romtemperert. De fleste hjem har en romtemperatur på et par og tyve grader, og det er for varmt. Det skal snarer være på omkring 18 grader og dette passer perfekt ved servering av de kraftigste og flotteste rødvinene.

Enkle og rimelige musserende som Cava eller Prosecco bør serveres ved rundt 6-8 grader.

Hvitvin og rosè bør ha en temperatur på 6-8 grader, men Chablis, Sancerre eller mer seriøse Rieslinger kan serveres mellom 8-11 grader.

Rødvin kan deles opp på denne måten: de lette rødvinene 12-14 grader

De middels kraftige, bør ha temperatur på 14-16 grader, mens de kraftige ligger på 16-18 grader.

Lys, vibrasjon

-Vinen skal ikke utsettes for dirkete sollys.

Mange tror at dette gjelder kun rødvin, men det er hvitvin og musserende vin er spesielt ømfintlige for lys. Derfor er det faktisk feil å legge disse flaskene i kjøleskapet. Tenk så mye vibrasjoner og lys det er i et kjøleskap.

Med et vinskap unngår du dette. Et vinskap er i tillegg utstyrt med glassdører med UV- fileter slik at dine edle dråper skal ligge godt beskyttet og modne i smak i fred og ro.

Les også: En kule drikkebeholder finner du neppe

vin3

Vinkjøleskap med plass til 14 stk flasker

Thermoelektrisk vinkjøler med volum på 42 liter og kapasitet til 14 flasker. Den har en digital temperaturkontroll og du kan stille inn temperaturen mellom 8-22°C slik at du får den perfekte temperaturen til drikken din.

Vinskap med 5 trehyller

og plass til 70 flasker

hoover-hwc25360dl(183940)-1

 

Et vinskap med en nettovolum på 198 liter og en temperatursone som du kan stille inn mellom 5-18 grader. Den har 5 trehyller med plass til 70 flasker.

Du finner alle vinskap her

Om du først begynner å samle på vin, kjøper du gjerne flere falsker enn du først trodde. Ta derfor høyde for at din interesse kan vokse med tiden. I tillegg kan du fort motta vin i gaver når venner og familie ser ditt flotte skap. Plutselig vokser samlingen og det kan fort hende du trenger mer plass enn du trodde opprinnelig.

Husk også at det er forskjell på flaskene. Både formen, størrelsen varierer så tenk over det om du skal gå til innkjøp av en vinkjøler.

 

Les også:

Gå banans for ananas

Det beste potetgullet lager du hjemme på 1-2-3

Slik får du WiFi på reise