- Kommersiell markedsføring -

 

Vi var i ekstase da vi kunne presentere at Nintendo ville lansere en ny versjon av Nintendo NES. Forhåndssalget har gått over all forventning, og salgssjef for spillavdelingen hos CDON meldte at de forventer at Nintendo NES kommer til å bli ett av de mest ettertraktede produktene hos dem i høst og vinter.

Men nå får de absolutt konkurranse, for uten forvarsel har vi nå igjen blitt overrasket med nye versjoner av både SEGA og ATARI!

La oss imidlertid først ta en titt på Nintendo-vidunderet.

Nintendo NES

nes-classic-edition

NES, eller Nintendo Entertainment System er navnet på den ikoniske konsollen fra 80-tallet. Konsollen gis nå ut i ny og mindre utgave, til en relativt lav pris (fra 799,-) og med hele 30 av favorittspillene pre-installert på konsollen. Med andre ord, tid for nostalgi! Noen av titlene du finner pre-installert er: Final Fantasy, Dr.Mario, Donkey Kong og Donkey Kong Jr, Kirby’s Adventure, Metroid, Pac-Man, Super Mario 1,2 og 3, The Legend of Zelda og mange mange fler.

nes-classic-edition-controller

Det følger med en kontroll, og du kan kjøpe ekstra kontroller separat, eller du kan bruke en vanlig Wii-kontroll. NES Classic Mini Edition slippes ikke før i november, men kan reserveres allerede nå.

CDON har allerede mottatt flere hundre forhåndsbestillinger via Dingsetips og egne kanaler, og nettbutikken melder at de knapt har opplevd større interesse for et produkt som ennå ikke er lansert. Her er det bare å bestille så fort som mulig hvis man skal være sikret å få maskinen, enten som gave eller til seg selv, innen jul.

Forhåndsbestill Nintendo NES her.

 

Les også: Nintendo-spillene alle husker

Atari

81GuU6ASKaL._SL1500_ Pong-d

Alt startet med Pong, det endimensjonale ping-pong spillet som ble laget for arkademaskiner av Atari-grunnleggeren, Nolan Bushnell, i 1972. På det tidlige 70-tallet var foreldre bekymret for barnas fremtid, da barna i følge foreldrene oppførte seg som zombier som kun ønsket å stirre på dette blinkende og bråkete spillet. Pong-maskiner ble til og med gjort ulovlig i flere amerikanske stater, deriblant New York. I ’75 så Bushnell markedet for en «hjemmekonsoll» og dette la grunnlaget for  Atari tok arkadespillene fra arkadehallene og inn i familienes hjem over hele verden.

Ataris suksess var enorm, men kortvarig, en del av årsaken til dette kan ha vært at selskapet var utsatt for svært mange oppkjøp og salg.

Vi mimrer gjerne tilbake til hjemmespilkonsollens oppstandelse og gleder oss til å sette den nye Atari Flashback 7 i hylla. Atari Flashback 7 kommer med 101 spill(!) og to kontroller.

Forhåndsbestill Atari Flashback 7 her.

 

 

 

Sega

Mega-Drive-Console-600x283

SonicTheHedgehog1Sonic the hedgehog og Mortal Kombat står fortsatt som to bautaer i konsollspillenes historie. Det super raske pinnsvinet sto for mange timers underholdning og Mortal Kombat tok slossespillene fra arkaden og inn i hjemmet. Nintendo NES var bestselgeren på 80-tallet, men Sega var ikke langt unna, og nyutgivelsen Sega Classic som blir tilgjengelig fra november er en kopi av Sega Mega Drive, altså Segas andregenerasjon. Sega Classic Game Console markerer 25 års jubileet til Sega Mega Drive og kommer med to kontrollere og 80 spill, deriblant FEM av spillene i Sonic serien, Mortal Kombat I, II og III, Bomber, Golden Axe I, II og III og mange mange flere.

Her kan du forhåndsbestille Sega Classic Game Console

Var spill bedre før?

I dag er spill ofte komplekse, med uendelig av valgmuligheter, kunst, oscarvinnende stemmeskuespillere. Sammenliknet med dette føles nærmest SEGA, Nintendo NES og ATARI som meditasjon med enkle oppgaver som å skyte ender, eller å trykke som en gal på én knapp.

Det var tiden før du kunne google hvordan man kommer seg fra A-Å i spillene, og den eneste måten å finne ut av hvordan du skulle komme deg igjennom spillene var å prate med en venn. Vi gleder oss til mørke høst og vinterkvelder med retrospilling og mimring til dager med one-hit-wonders og hockeysveis.

Dersom du er uenig, og liker spillene dine med mer enn 8-bit bør du sjekke høstens store spillguide eller sjekk ut nye XBOX ONE S.

 

Her finner du Atari Flashback 7

Her finner du Sega Classic

Her finner du Nintendo NES