- Kommersiell markedsføring -

Google Chromecast har blitt den foretrukne måten å nordmenn streamer innhold til TVen sin på. Nå har den endelig kommet i en ny og oppdatert versjon!

Raskere

Den gamle Google Chromecast var en ganske fast pinne som du satte inn i en av HDMI-portene bak TVen, men det er ganske sikkert at mange nordmenn opplevde at formen på pinnen gjorde at det var vanskelig å få plass til den mellom veggen og TVen. Dette har Google nå gjort noe med, og nye Google Chromecast kommer med en kabel, i stedet for å være én solid dings.

google-chromecast-generation-2

Helt nytt design.

I tillegg er nye Google Chromecast raskere til å streame, og kan gjøre det med bedre kvalitet. Noe av kritikken mot den gamle Google Chromecast var at den integrerte Wi-Fi-antennen var for svak. Nå er dette endret på, og Google estimerer at den nye Chromecast vil gi en opplevelse som er 2 til 4 ganger så bra som den forrige. Det betyr mindre ventetid på at filmen skal starte, og enda bedre streaming.

Her kan du kjøpe du den nye Google Chromecast!

Ny app

Det er ikke bare innmaten som er nytt, men også Chromecast-appen er pusset opp. Før var Chromecast-appen hovedsaklig bare til for å koble sammen mobilen med Chromecast, nå hjelper den deg med å finne innhold å streame også. Siden Google er så flinke med søkemotorer har de satt sammen en søkemotor som lar deg enkelt søke etter det innholdet du er på utkikk etter, og så klart streame det.

google-chromecast-generation-2 (1)

Stream fra tablet, mobil eller PC.

Nye farger

Med tanke på at Chromecast for det meste er gjemt av TVen er det kanskje litt rart at Google har valgt å lansere den i farger. Men det får du – hele tre av dem. Nye Google Chromecast kommer i svart, gul, og rød.

google-chromecast-generation-2

Nye Google Chromecast er enkel i bruk.

Speil av mobilskjermen, eller nettleseren

En av funksjonene som gjør Google Chromecast virkelig bra er muligheten til å speile innholdet fra skjermen din over på TVen. Dette gir Google Chromecast en enda større bruksverdi ettersom den også tar med lyden fra mobilen. Dersom for eksempel ikke har Bluetooth-tilgang til stereoanlegget, men TVen er koblet til det, så kan du speile av mobilen når du spiller av musikk i Spotify. Dermed får du opp både spillelista og lyden.

Men snart løser Google det problemet også. Om ikke lenge slippes lyd-versjonen av Google Chromecast, som du kan koble direkte til stereoanlegget for å få spilt av musikk trådløst.

Den nye Google Chromecast er i salg nå, og du finner den her.