- Kommersiell markedsføring -

På Ladurée-bakeriet på Champs Elyseés selges det 50 000(!) makroner hver dag!

Mmmm..Macaronsmakroner_hjerte

Vi elsker å spise og lage makroner. Disse søtsakene er koselig å servere til alle slags eventer og er perfekte små gaver. De er delikate og kommer i søte pastell farger – hva mer trenger man?

Er du bitt av basillen kan vi anbefale deg makron-settet fra Lekué. Bakingen blir enklere, samtidig som du sparer en god del penger!

Med dette makroner-settet kan du nemlig enkelt og raskt lage 48 delikate småmakroner som blir like lekre i fasongen som de du får servert på et fransk konditori.

Slaskete makroner kan du med andre ord bare glemme. Med i pakken får du en form lagd av silikon, sprøyteredskap med flere munnstykker og en liten oppskriftsbok (på engelsk). Og om du kjenner noen som elsker å bake, så anbefaler vi å gi dette settet som gave!

 

makroner1Populær søtsak

Makroner – eller «macarons» som de sier i Paris, er en fransk søtsak som du kan finne i de fleste koselige kafeer og bakerier rundt om i verden.

Navnet kommer opprinnelig fra det italienske ordet «macarone» – en type italiensk dessert. Denne franske godbiten som består av egghvite, mandelmel, egg og sukker, gikk som en farsott i Paris på 1800-tallet – da det velkjente bakeriet Ladurée ble etablert. Makron-bakeriet er nå verdenskjent og har sine bakerier i over 20 land!

Du kommer garantert til å se lange køer utenfor Ladurée når du handler i Paris’ kjente gate, Champs Elyseés. Her selges det over 50 000 makroner hver dag(!). Kjempegode og ferske makroner finner du også i eksklusive bakerier i Norge – som for eksempel Pascal i Oslo.

Vi advarer: du blir garantert hekta av makroner etter en bit. Klikk her for oppskrift.

(Kilder: Wikipedia, Laduree.com, Coolstuff.no)