- Kommersiell markedsføring -

Nyheten om at Dunkin’ Donuts skal innta det norske markedet kom denne uken. Kaffeglade nordmenn er klare for for den amerikanske kjeden som har planer om å innta omkring 30 kaffebarer de neste 5 årene.

Dunkin’ Donuts er mest kjent for sine bakevarer og som navnet tilsier er det smultringer som sørger for at køene til donutskjeden er lange. En amerikansk donut er litt annerledes enn den norske, men med årene har den tradisjonelle smultringen fått et nytt antrekk med glasur og strå for å ligne mer på den verdenskjente storebroren fra USA.

yay-15338826-digital

Vi er glad i bakevarer og nybakte donuts frister både store og små med sine fargerike glasurbekledninger. Helseeksperter har flere ganger kritisert den kjente kjeden på grunn av deres store innhold av mettet fett i småkakene. Side2 kunne vise til kaloriinnholdet i de søte, varme bakeverkene til kjeden som regnes som USAs største frokoststed.

En av verstingene i følger Side2, er Chocolat Coconut Cake Donut. Den inneholder faktisk 550 kalorier. Det er mer enn en gjennomsnittlig middag! En god nummer to er Butternut donuten som inneholder rundt 520 kalorier.

Hjemmelaget

Det er så klart lov å kose seg med søttsaker, men du kan spare mye fett, kalorier og penger ved å velge å lage bakeverket selv.

donutsDet er absolutt ikke vanskelig å få til med denne Mini Donut Maker.

Ettersom dette er noe så enkelt som et vaffeljern, trenger ikke de fleste av oss en brukerintroduksjon.

Varm opp maskinen, hell i røre, vent noen minutter og ta deretter ut perfekte minidonuts! Så enkelt og lett. Et stort pluss er størrelsen på bakeverkene. De er mini, slik at du kan pynte dem med både farger og smak og heller smake på flere små enn én stor.  Du finner Mini Donut Maker her

Sunne varianter

Du kan velge å gå for den mer tradisjonelle måten å bake smultringer på. Utallige varianter av oppskrifter finnes på nettet. Du kan satse på den gode gamle oppskriften, eller satse på en sunnere variant ved å bake dem i ovnen fremfor frityrstekingen.Et hett tips å steke dem i solsikkeolje i stedet for smultfett hvis du først skal ta den tradisjonelle varianten.

Det er flere ting du kan gjøre for å droppe det usunne fettet. Bytt ut vanlig mel med mandel-mel eller kokos-mel.

Sunne kakemikser finner også. Sukker kan erstattes av Stevia.

Bruk fantasien og sats på gresk yoghurt eller vanilje yoghurt, sukkerfri sjokolade eller pynt heller donutsen opp med deilig frukt isteden for kunstige sukkertøy. Du finner mange gode og sunne produkter her.

Uansett så er en smultringutstikker et god redskap å ha. s1 Du finner den røde her og metal her

Ved på bruke denne smultringutstikkeren kan du faktisk lage din favorittkake og forme den som smultringer. Hva med gulrotkake eller ostekake i form av en smultring?yay-15898456-digital

Har du ønske om å fylle donuts med noe god fyll som vaniljekrem eller bringebærsyltetøy, kan du trenge litt redskaper til dette. Dette settet er et must for alle bakere hjemme. Her får du alt du trenger til å virkeliggjøre dine kakefantasier.

wilton

Du finner både bakeutstyr og kjøkkenutstyr her.

 

Lyst å lage enda flere snacks hjemme? Her kan du lese om hvordan du på 1-2-3 kan lage det beste potetgullet hjemme