- Kommersiell markedsføring -

Vi gir deg guiden til konfirmasjonsgaveguiden 2016. De beste tipsene til hva du kan og bør kjøpe til både guttene og jentene som skal tre inn i de halvvoksnes rekker. Nederst i saken finner du ti kjappe forslag til under 200 kroner, mens vi har samlet noen av de litt større gavene først.

Oppdatert 2018-guide til konfirmasjonsgaver finner du her.

 

Smartbrett/smartboard

Det veldig mange unge ønsker seg nå, er et smartboard – den elektriske doningen som gjør at tenåringen slipper å gå.

Her finner du det

Vesker og kofferter

Å få en skikkelig veske er ikke bare forbeholdt ett kjønn, og en god koffert er en gave for livet. Det er nok mange unge jenter som vil like å få en så dyr veske som denne fra Marni. Det er nok mer sannsynlig at flere kanskje får en så hendig veske som cityvesken fra Lauren Ralph Lauren.  En annen klar vinner er Calvin Kleins pc-veske/stresskoffert i lær.

Koffertmessig bør man gå for Samsonite, og en koffert konfirmanten alltid vil få bruk for er den meget hendige håndbaggasjevesken. 

Marni-veske

Cityveske Lauren Ralph Lauren

Calvin Klein pc-veske

Her finner du Samsonite håndbaggasjeveske

iStock_000060905614_Medium

Lyd

Selv om barna blir eldre er det mye lyd fortsatt for de unge, og med tanke på at radio er mer populært enn du aner så kan en DAB-radio av mange årsaker være en veldig god gave. Denver DAB+ er et fint valg. For den konfirmanten som har vært ekstra snill kan høyttaleren Marshall Stockwell med trådløs lyd være en super gave. De trådløse hodetelefonene med NFC og Bluetooth fra Sony – DR-BTN200 er også en veldig fin gave. De trådløse hodetelefonene The Dash, som man kan bruke når man svømmer og dusjer, vil garantert være en ekstremt populær gave hos de fleste konfirmanter.

Her finner Denver DAB+

Her finner du Marshall Stockwell

Her finner du Sony DR BTN200

Her finner du The Dash

Personlig

Det er knapt noe mer tradisjonelt enn en skikkelig barbermaskin, og du kan ikke gå mye feil med Remington Comfort Pro. En god rettetang er det nok også mang en konfirmant som blir glade for. OBH 3099 er et fint valg. Toalettmappen fra Ralph Lauren i skinn passer godt for begge kjønn.

Her finner du Remington Comfort Pro

Her finner du OBH 3099 rettetang

Toalettmappe Ralph Lauren i skinn

A multi-ethnic group of teenage friends are hanging out after school together taking a selfie with a cell phone.

Hjem og hus

Nå er det vel slik at de aller fleste unge ikke helt har tenkt på å flytte rett ut, men det kan likevel være noen gode gaver som kan brukes i mellomtiden, og er man en kul onkel kan man jo også minne foreldrene på at deres avkom snart kommer til å oppleve å ha hodepine dagen etter. Slik sett kan drikkedispenseren fra Norgesglasset være en morsom gave, også til den som er opptatt av å drikke nok vann.

En annen fin gave er et skikkelig whiskyglass fra Hadeland Glassverk. På ekte Mad Men-vis er det et velkommen til de voksnes rekker hvor spriten smaker litt ekstra…

Her finner du drikkedispenseren fra Norgesglasset

Her finner du whiskyglasset

Kniven

Dette er en tradisjonstung norsk konfirmasjonsgave, og er helt fin å gi til begge kjønn. Bakgrunnen for kniv som konfirmasjonsgave er sannsynligvis kommet fra at man etter dette ritualet var gammel nok til å «klare seg selv,» også på jakt og i friluft. Symbolverdien er kanskje lavere nå, men for alle som skal ut i naturen er en god kniv en god gave selv i 2016.

Et godt valg kan være Böker Magnum Elk Hunter som koster 299 kroner, eventuelt Böker Magnum Capital til 499 kroner.

Her finner du Elk Hunter

Her finner du Magnum Capital

Portrait of beautiful young woman talking on the phone with her friends in the background using their mobile phones

Smykke

Et unikt smykke er en strålende gave, og alt fra ringer til øreypynt og halskjeder kan gi godt symbolsk innhold. Smykker er en gave som varer, og noe som kan være et minne for livet. For gutter er er dessverre utvalget noe dårligere enn for jenter, men det er muligheter.

Her finner du konfirmasjonssmykker (for jenter)

Her finner du mulige smykker til gutter

Klokke

Klokke har gått fra å være nødvendig for å vite tiden til å være tilbehør, altså noe som blir brukt for å se bra ut. Det betyr at de litt dyrere klokkene er veldig gode gaver, og kanskje noe konfirmanten selv ikke tar seg råd til.

Her finner du gode tips klokketips til konfirmanten – han og henne

10 kjappe til under 200 kroner

1. Norgesglasset sjokoladehjerter

2. Boksehansker med skumfyll 

3. Prisma fotoramme

4. Voluspa duftlys

5. Kahlil Gibran – Profeten (bok)

6. Scratch Map

7. Powerbank 2600 – nødlader til mobil

8. Levi’s skjerf

9. Towel Twister

10. Spillkontroll med 200 spill (fra da onkel og tante var unge!)

 

Oppdatert 2018-guide til konfirmasjonsgaver finner du her.