- Kommersiell markedsføring -

Oppdraget var enkel: Tre voksne skulle åpne de tre LEGO-adventskalenderne.

NB! Inneholder spoilers

Ett møterom ble booket. Det største, styrerommet.

Viktig med plass.

For å opprettholde alle fordommer tok mannen Star Wars-kalenderen, og de to kvinnene delte den i utgangspunktet – med fordommene intakt – kjønnsnøytrale Lego City og den noe feminine Lego Friends-kalenderen.

konsen

Full konsentrasjon fra tre voksne i full gang med LEGO-kalenderne som er ment for barn mellom 5 og 12 år.

Hver luke er markert med dato, og på innsiden av luken er det en kort forklaring for å bygge med de delene som er med.

Hvor vanskelig dette er varierer fra enkle figurer til noe mer avanserte sammensetninger som krever litt tolkning. For i motsetning til vanlig LEGO-sett er det kun en tegning som viser alt man skal gjøre.

legocity

Luken viser deg hva som skal bygges på innsiden. Her en figur, og ikke alt for vanskelig bygging. Dette er da en brannkvinne – med gitar…

 

Det er til dels stor variasjon mellom kalenderne, og som LEGO Friends-testsjef Ingvild Jenhaug Korneliussen observerte:

– Faller nok i smak hos mange, og det som er fint er at man kan jo velge om man vil ha den rosa og typisk «jentete» kalenderen, eller om man heller vil gå for et av de andre alternativene.I overkant mye kjøkken-og bakeutstyr, veldig stereotypisk jentekalender. Kunne gjerne vært med noen litt tøffere ting også!

Det er mange små deler i kalenderen som ligger i en pose som må rives opp. Viktig å ha litt plass når det skal tas opp!

Det var også noen av lukene som i utgangspunktet kanskje var litt vanskelig å skjønne hva skulle være, og litt gjetting må til. Dog kan det være et problem med voksenfantasi mot barnefantasi. Når det gjelder City-kalenderen var meldingen ganske klar:

– Fin julekalender, kunne kanskje hatt en enda bedre rød tråd!  Bak hver liten luke skjuler det seg en morsom minifigur eller noe lite å bygge, som nissens slede. Dette er et perfekt supplement til barnets Lego-byggesett og hever julestemningen.

Star Wars-kalenderen var nok den som fikk mest skryt:  Her klarer man til og med å få de litt mindre greiene til å bli interessante, og ekstra pluss for såpass mange kule figurer.

legostarwars

En halvåpen Lego Star Wars-kalender. Innsiden av boksen er et lekested for figurene, romskipene og alt det andre man får.

 

Alle de tre voksne testerne mente at kalenderne var fine, men at for de aller minste kan det være mye fikling. Under fem år bør de som mottar kalendere kanskje ikke være, om ikke man får mye voksent engasjement.

Juletemaene varierer også, og er selvfølgelig nok minst i Star Wars-kalenderen.

Vi ender opp med følgende terningkast: (PS! Vi har funnet butikker under som har kalenderne fortsatt til salgs, og du rekker å bestille de til advent! klikk på lenkene for å gå til siden).

Lego Friends 4 – får litt trekk siden den burde inneholdt litt flere tøffe ting, men mange jenter vil nok elske denne

Lego City 5 – morsom kalender med mye å bygge som garantert faller i smak hos den som bygger LEGO-byer

Lego Star Wars 6 – the force is strong in this one

Under ser du alt hva som er i kalenderne:

starwars

Høydepunktet i Star Wars-kalenderen er nok hvite Chewbacca og Luke Skywalker. Stormtropperne er også alltid morsomme. De forskjellige skipene er mer interessante enn noe annet.

 

legofriends

Lego Friends-kalenderen har veldig mange små deler og mye pynt. I tillegg til en delvis god julestemning. Fint juletre, og en veldig søt isbjørn.

legocity_kal

Det er nok absolutt mest julestemning i Lego City-kalenderen med en julenisse og mye jul på det meste annet.

 

Lego Friends 4 – får litt trekk siden den burde inneholdt litt flere tøffe ting, men mange jenter vil nok elske denne

Lego City 5 – morsom kalender med mye å bygge som garantert faller i smak hos den som bygger LEGO-byer

Lego Star Wars 6 – the force is strong in this one