- Kommersiell markedsføring -

Hverdagen for deg som liker lyd på kjøkken, bad eller bil har blitt litt vanskeligere etter at DAB ble innført og FM-nettet slukkes med de mest kjente kanalene. Løsningen er enten å investere i nye radioer eller som vi nå skal anbefale deg: Kjøpe høyttalere som kan strømme hva som helst. Enten det er musikken du har på egen telefon, Spotify eller Tidal, nettradio (du finner alle radiokanalene på nett her som er på DAB, noe som også gir deg muligheten til å høre på lokale kanaler fra andre områder enn der du befinner deg ved å klikke på lenkene videre fra oversikten).

Du kan også laste ned en haug med gode radioapper til din mobil, også apper som lar deg høre på FM. Vi liker TuneIn Radio godt på Android og iPhone.

For deg som vil bære med deg superlyd: Boom 2

Dette er en kongehøyttaler, som ble spesielt anbefalt allerede i desember 2015 av Lyd og Bilde. Dårligere har den ikke blitt med en del større og mindre oppgraderinger. Størrelsen 18cm lang så den tar liten plass, den er vanntett og batteritiden er god (opp mot 15 timer). Lyden er også god (mye bass), og prisen skal ikke skremme noen. 1295 kroner for så mye lyd er ikke noe å bli skremt av for noen. Finnes i flere farger (blå, svart, rød m.v.). Du kan også oppgradere til Megaboom, som da er en høyttaler med litt ekstra lyd.

Her finner du høyttaleren

For deg som vil ha noe lett og enkelt å ta med: JBL Clip 2

Denne dingsen er genial for å klippe på (derav navnet) stort sett alt fra bukser til barnevogner og belter. Vannsikker og med integrert kabel for å slippe blåtann når den krangler. Åtte timers spilletid med oppladbart batteri.

Her finner du høyttaleren

For deg som skal kjøre bil: FM-sender fra mobilen

Denne rimelige senderen vil sende signalene fra din mobil til din gamle FM-radio. Enkelt og greit, og en rimelig vei utenom DAB-bytte.

Her finner du senderen

For deg som skal kjøre bil og vil bruke de dingsene du vil for lyd: Belkin TuneCast Auto

Eller hva med disse?

Star Wars Bluetooth Speakers – lyden er ikke så god som på mange andre høyttalere, men hvem bryr seg? Her kan du kikke nærmere på den.

Apple Pill – Beats Pill het de før, men fikk Apple-navnet. Fine høyttalere med god nok lyd og fett design. Her kan du kikke nærmere på den.

Liberatone One – vakker høyttaler med 12 timer batteri, svært god lyd og tåler vær av de fleste slag. Her kan du kikke nærmere på den. Her kan du kikke nærmere på den.

Sonos Play:5 II – Skal du ha trådløs lyd hjemme kan du nesten ikke gå feil med Sonos. Strålende på alle måter. Her kan du kikke nærmere på den. 

Bose Soundtouch – et meget godt alternativ til Sonos er Bose med vakker skjerm og enkel styring. Her kan du kikke nærmere på den. 

Bite i det sure DAB-eplet?

 

102486Adapter til bilstereo

Dette er dingser du kobler til det utstyret du allerede har i bilen ved å motta DAB-signalene, og gjøre de om til FM-signaler som den gamle radioen din sender ut til høyttalerne. Med disse kan du også ofte koble til smarttelefonen for å strømme musikk.

Her finner du Denver DAB-10

Her finner du POP YourCar-adapter

Du kan også vurdere en helt, ny moderne bilstereo slik som denne gode modellen fra Pioneer.

Utstyr tilpasset din bil finner du her ved å skrive inn ditt bilnummer her

Ny radio?

Revo Superconnect – designvinner med særdeles god lyd. Toppmodellen (koster 3 389) for den som virkelig vil ha en god radio. Her finner du den hos NetOnNet.

Panasonic RFD10EG – denne relativt rimelige radioen gir deg alt du trenger i en radio til en hyggelig pris, vant best i test hos Dinside. Her finner du den hos CDon.

Roberts Radio Stream 93i – vinneren av beste radio hos WHAT Hi-Fi de tre siste årene. Det sier sitt. Kan spille Spotify, webradio og DAB (inkl. DAB+). Koster rett under 1 500kr. Sjekk den her hos Amazon (sender til Norge fra England).

Philips AE5020 – kul radio med retro design.Har 8.8 av 10 hos Testfreaks (som samler tester fra mange aktører ett sted). Se nærmere på den her hos Teknikmagasinet