- Kommersiell markedsføring -

Ole Kirk Christansen var en fattig snekker fra Danmark som i 1920 oppfant en helt genial leketøyserie i form av klosser. Den oppstod som treklosser, og senere ble klossene introdusert i plast. Leketøyserien fikk navnet Lego som stammer fra «Lek godt», og er i dag en av verdens sterkeste merkevarer. Barn over hele verden elsker Lego, ikke rart med tanke på at Lego produserer en rekke forskjellige pakker tilpasset forskjellige kjønn, aldersgrupper og interessefelt.

Daglig blir det gjort tusenvis av transaksjoner av Lego på nett, og netthandel er den enkleste handlemåten hvor du både får oversikt over utvalget og sikrer deg de laveste prisene. Vurderer du å kjøpe Lego i julegave til barna eller deg selv? Her er noe av det kuleste du får av Lego på nett:

Lego Nexo Knights

Clay, Aaron, Lance, Princess Macy og Axl er fem unge riddere og beskyttere av Knighton – en middelaldersk, men futuristisk verden. Nexo Knights har magiske krefter, og historien bak lekene er fylt av trylleformler, lavamonstre og digitale våpen. Byggesettene kan brukes i kombinasjon med Nexo Knights-appen hvor du kan spille og samle Nexo-Powers ved å scanne skjoldene som følger med i byggesettene.

Her er noe av det kuleste du får i Lego Nexo Knights på nett:

Lego Nexo Knights Knighton Slott – Lego Nexo Knights Heligriffen – Lego Nexo Knights Lance i kamprustning

 

 

Lego Disney Princess

Denne serien er myntet på jenter mellom 5 og 12 år. Byggesettene er inspirert av Disney-verdenen, og gir barna mulighet til å leke med både Ariel fra Den Lille Havfruen, Elsa og Anna fra Frost, Belle fra Skjønnheten og Udyret, Snehvit,Tornerose og Rapunzel.

Her er noe av det kuleste du får fra Lego Disney Princess på nett:

 

 

Lego Disney Princess Elsas magiske isslott – Lego Disney Princess Ariel og trylleformelen – Lego Disney Princess Annas snøeventyr

 

Lego Technic

Dette er Lego byggesett for de eldste barna. Lego Techic inneholder mange bevegelige deler og mer avanserte detaljer, og passer godt for barn og ungdom med teknisk interesse. Lego Technic har stort fokus på kjøretøy og motor som for eksempel terrengbil, brannfly og gruvebil.

Her er noe av det kuleste du får fra Lego Technic på nett:

Lego Technic Flyplassredningsbil – Lego Technic Dragracing-bil – Lego Technic Containerhavn

 

Lego Star Wars

Det beste fra to verdener: Lego og Star Wars. Med disse byggesettene kan barnet ta del i «The Dark Side» eller «The Light Side», og lager sin egen Star Wars-historie ved hjelp av imperiets elitesoldater, Stormtrooperne og karakterer som Luke Skywalker, Darth Wader og Han Solo i Lego-format.

Her er noe av det kuleste du får fra Lego Star Wars på nett:

Lego Star Wars Chewbacca – Lego Star Wars B-8 – Lego Star Wars First order star destroyer

 

Lego Batman

Byggesettene fra en av de nyeste filmene fra Lego vil garantert være en suksess som gave til gutter. Her møter barna Batman – Gotham Citys superthelt og beskytter, i tillegg til figurene Alfred, Batgirl, Batmans alter ego Bruce Wayne, Robin og skurkenen Catwoman, Gåten, Twoface og Joker. Lego Batman kommer i kule byggesett som Den Ultimate Batmobilen, Batwing og Twofaces ville ødeleggelsestokt. Kjemp som heltene Batman og Robin eller vær rampete som karakteren Joker.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Batman på nett:

Lego Batman Batwing – Lego Batman Scuttler – Lego Batman Giftbilangrep

 

Lego Minecraft

 

Lego Minecraft gir deg byggesett fra spillet med samme navn. Lego og Minecraft bygger på samme konsept – små deler som skal settes sammen for å skape noe nytt og større. Skap nye konstruksjoner som Soppøya, Havmonumentet og Jungeltempelet.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Minecraft på nett;

Lego Minecraft The Fortress – Lego Minecraft Fossens fot – Lego Minecraft Soppøya

Lego Ninjago

Lego Ninjago introduserer barna for fem ninjaer som råder over fem forskjellige elementer. Den røde ninjaen, Kai, har ild som sitt element. Den blå ninjaen, Jay, råder over lynet. Jordens mester, Cole, er den brune Ninjaen. Den hvite ninjaen, Zane, har is som sitt element. Den grønne ninjaen, Lloyd, råder over samtlige av elementene og har den største kraften av samtlige av ninjaene. Lego Ninjago har blitt en veldig populær Lego-serie, også som film og TV-serie. Produktserien rangerer fra store byggesett som Skjebneskipet Bounty med dekorerte seil, bad, Wus soverom og skjulte våpen, til mindre sett som den grønne Ninjarobotdragen som ninjaene bruker i kampen mot onde Lord Garmadon.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Ninjago på nett:

Lego Ninjago Vannløper – Lego Ninjago Det ultimate våpens tempel – Lego Ninjago Ildrobot

Lego City

Med Lego City kan man bygge sin egen by med politi, brannvesen, flyplass, togstasjon og byggearbeidere. Lego City er Legos mest populære serie, og er perfekt for barna som trenger mer utfordringer en Lego Duplo og Lego Juniors.

Her er noe av det kuleste du får av Lego City på nett:

 

Lego City Brannvesenets stigebil – Lego City Jungelsett – Lego City Politistasjon

 

Lego Juniors

Lego Juniors passer bra for barn som er i overgangen mellom Lego Duplo og smålego. Settene er enkle å bygge, og kommer i utgaver inspirert av populære karakterer og temaer som Cars, Frost, Spiderman, Batman, Disney prinsesser og Lego City og Ninjago.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Juniors på nett:

Lego Juniors Finale i Florida – Lego Juniors Andreas & Stephanies badeferie – Lego Juniors Thunder Hollow

Lego Friends

Lego Friends er tilpasset jenter fra 6 årsalderen. Jentene i Lego Friends heter Emma, Andrea, Mia, Olivia og Stephanie og bor i byen Heartlake. Byggesettene er bygninger, kjøretøy og aktiviteter som har hver sin historie. La Mia trene yoga på Heartlakes sportssenter, gjør Emma til en berømt fotograf eller la jentene kose seg i skibakken med settene til Ski Resort.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Friends på nett:

Lego Friends Heartlakes Pizzeria – Lego Friends Sykehuset i Heartlake – Lego Friends Stephanies hus

Lego Duplo

Lego Duplo er utviklet for de aller minste barna, og kommer i et større og sikrere format enn vanlig lego. Det er både morsomt og lærerikt, og barnet vil bli forberedt på å bygge med mindre Lego ved å starte med Lego Duplo ettersom de øver opp øye-hånd-koordinasjonen. Lego Duplo er utviklet for mange forskjellige interessefelt med byggesett som Zoo, Fornøyelsespark, Førskole og Stor byggeplass. Barnet kan ta roller som byggmestere, kokker, foreldre og piloter, og kan på den måten utforske forskjellige følelser og føleleser bygge sosiale ferdigheter.

Her er noe av det kuleste du får av Lego Duplo på nett:

Det kommer stadig nye byggesett fra Lego på nett og i fysiske butikker.

Visste du at …

… minifigurene fra Lego har hull gjennom hodene, slik at dersom barn skulle sette de fast i halsen kan de fremdeles få puste ved hjelp av hullet?

… det blir produsert cirka 19 000 milliarder Lego-klosser i året?

… Tyskland er det største markedet for Lego i verden?

… Lego Mindstorms Robotics Invention System er det mest-selgende byggesettet gjennom tidene?

… maskinene som blir brukt til produksjonenen av legoklosser er så nøyaktige at kun 18 av én million klosser har feil?

… alle brikkene som er produsert etter 1958 passer fremdeles sammen?

… det finnes ekte kunstnere som kun bruker Lego som materiale i kunsten sin? Nathan Sawaya er én av dem.

… i løpet av juletiden blir det solgt 28 legosett i sekundet?

 

Se video om Legos historie: