- Kommersiell markedsføring -

Sommeren er tiden for blinkskudd, men med det enorme utvalget av både digitale og speilreflekskamera kan det til tiden være vanskelig å avgjøre hvilket kamera en skal velge.

Vi har for lengst gjort mobilen til den foretrukne kameraet. Logisk nok ettersom smarttelefonene følger med oss der vi går. Blinkskuddene er i tillegg enkle å dele med venner på sosiale medier, som gjør mobilen til vår aller beste venn.

ThinkstockPhotos-466226243Kvaliteten er ikke den samme

Det er ingen tvil om at kamera på mobilene er usedvanlig bra, men det er det er fortsatt det ordentlige kamera som gir oss langt bedre bildekvalitet og flere muligheter. Det er ikke til å stikke under stolen at et bilde tatt med et godt speilreflekskamera gir mer spillerom og utfordrer deg mer kreativt.

Vi har samlet noen av de beste kameraene slik at du enkelt kan finne din favoritt som kan bli med deg å kapre sommerminnene.

Kompaktkamera

 

Pansonic Lumix DMC-TZ40

Vi begynner med  Pansonic Lumix DMC-TZ40, som ble kåret til årets kompaktkamera av Elektronikkbransjen den 07.11.13.

panasonic-dmc-tz40black(183426)_Extra-1

Årets kompaktkamera 2013/2014

Pansonic Lumix DMC-TZ40 er et kompakt digitalkamera som gir mye zoom og kraftig ytelse. Med 20x optisk zoom kan du komme nærme motivet og den optiske bildestabilisatoren sørger for at bildene får en fin kvalitet selv når du zoomer helt inn. Den høyoppløselige CMOS-sensor gir deg de lavt støynivå og svært rask autofokus.

  • 18,1 megapiksler
  • 20x optisk zoom
  • Optisk bildestabilisator
  • Full HD-opptak
  • WiFi, geotagging (GPS) og NF

Siden kameraet har WiFi kan du enkelt koble den til din smarttelefon og dele dine feriebilder på Instagram eller Facebok.

 

Panasonic DMC-FZ1000

panasonic-dmc-fz1000(206938)_Large

Beste produkt 2014-2015 av EISA

Hvis du vil ha en kompromissløs erstatter til speilreflekskameraet ditt, så er Panasonic DMC-FZ1000 et bra valg. Panasonic DMC-FZ1000 har 1″ sensorplate og et nytt lyssterkt LEICA-objektiv med 16 x optisk zoom, slik at du kan komme nærme motivet. Velg mellom å ta bilder eller å filme i fantastisk 4K-oppløsning.

Med appen «Panasonic Image App» kan du bruke smarttelefonen eller nettbrettet som kontroll for zoom, fokus oog eksponering på avstand. Genialt for alle som liker å leke seg med bilder og gjerne vil dele med venner og familie.

 

Sony DSC-RX100 II

Sony RX100II ble spesielt anbefalt med gode testresultater i bransjemagasinet Lyd & Bilde 10/13

Konklusjonen på testen var:

«Ingen tvil om at RX-100 II er kameraet man skal ha, om bildekvalitet og kompakt størrelse står øverst på ønskelisten.»

Med dette kameraet trenger du ingen kabler og du kan dele bildene dine raskt og enkelt. Du kan enkelt holde kameraet nær en NFC-aktivert smarettelefon, nettbrett eller TV hvis du vil dele bilder på et øyeblikk.

Canon Powershot G7 X

canon-powershotg7x(210238)_Extra-0

Canon Powershot G7 X

En liste er ikke fullkommen uten et Canon kamera og denne lekkerbisken gir deg utmerket kvalitet i miniform.

Canon-kameraet er det beste valget for de som krever et lommevennlig kompaktkamera, med høyest mulig bildekvalitet.

Her får du både peke-skjerm og Canons HS System som tillater deg å ta bilder uansett lys.Det betyr at uavhengig av om det er dag eller natt, bildene din kommer til å være akkurat som du husker dem. Dette er en funksjon mange har etterspurt med kompaktkameraer, ettersom vi liker å ta bilder både på dag- og kveldstid.

I tillegg har kamera 20, 2 megapiksler, vinklinsbar touchscreen,  WiFi og NKC

Les mer om Canon her

Hybridkamera

ThinkstockPhotos-483234189

 

Sony A6000

sony-a600016-50mmsilver(216359)_Extra-1Sony A6000 er et hybridkamera med 24 megapiksler oppløsning, stor APS-C sensor, og verdens raskeste autofokus.

Kameraet åpner for helt nye muligheter til å fange motiver i bevegelse pga. utviklingen av raskere og mer presis autofokusering. APS-C sensoren er noe for deg som gjerne vil ha bildene dine fysisk og ikke kun digitalt. Du kan skrive ut store papirbilder.

Sony A6000 har en 3″ LCD-skjerm som lett lar seg vippe, slik at du kan ta bilder fra forskjelligevinkler.

Kjøper du dette kameraet får du i tillegg verdens raskeste Auto Focus som lar deg ta bilder akkurat da du hadde tenkt det.Flere autofokuspunkter betyr bedre mulighet til å få skarpe bilder, og med 179 autofokuspunkter er Sony A6000 ledende i sin klasse.

Les mer om alle funksjonene til Sony her

Canon EOS M3

canon-eosm3ef-m18-55mmisstm(216366)_Extra-0

Canon M3

Er du en Canon-fan, vil du føle deg hjemme idet du legger fra deg speilrefleksen og tar med den den ellete Canon EOS M3.

Canon EOS M3 er både kraftig, bærbar, kreativ og praktisk. Som de fleste nye kameraer har også EOS M3 WiFi og NFC, og dermed kan man bruke en app (Camera Connect) til å fjernstyre viktige kamerafunksjoner.

Canon EOS M3 har et prisbelønt ergonomiske grensesnittet med intuitiv touchskjerm som kan brukes til å fokusere og ta bildet med ett trykk, navigere i menyer og vise bilder på en enkel måte.

Du kan enkelt bli med i gruppebilder eller ta bilder av dyreliv uten å forstyrre dem, ved hjelp av smarttelefonen som en trådløs fjernkontroll

Les mer om kamera her

 

Olympus E-PL7

olympus-e-pl71442iirwhite(216639)_Extra-1

Olympus Pen

Dette kamera har fått mye omtale og kan omtales som «bloggerens beste venn»

Navnet passer utmerket først og fremst fordi du enkelt kan koble Olympus til din smarttelefon og dele bildene på sosiale medier. Her får du i tillegg muligheten til å legge på flere filer på bildene dine og bestemme lyssettingen.

Glad i å ta selfies? Da er dette kamera for deg! Med den nedfellbare LCD-skjermen slipper du å tenke på at hånden min kommer i veien og bildene blir skarpe og fine. Designet er utrolig lekker og stilmessig er dette et pent kamera om du er opptatt av design og estetikk.

Les mer om Olympus her

 

Speilrefleks

ThinkstockPhotos-153470034

For nybegynnere

Nikon D3200

nikon-d320018-55vrsvart(171610)_Extra-1Nikon D3200 er et tøft, sjarmerende kamera som passer utmerket for nybegynnere. Et lite og kompakt kamerahus ser ut til å ha stått i fokus når kamera ble designet og den føles lett og god i grepet.

Du får en egen guidefunksjon som hjelper deg med å ta bilder som en proff.  Med CMOS-brikke med 24,2 megapiksler kan du ta skarpe og detaljrike bilder selv i dårlig lys. Med 24,2 megapiksler kan du lage store bilder som du kan beskjære praktisk talt uten tap av detaljer. Nikon gir deg i tillegg muligheten for å ta opp videoer i Full HD-kvalitet.

Les mer om kamera her

Ved kjøp av et Nikon D3200 hos NetOnNet får du med Nikon School Intro DSLR som er et fotokurs på 2,5 timer. I tillegg får du årlig Check and Clean i 3 år. (Maks 1 gang check & Clean per år.) Verdien på dette er kr 2 000,

 

 For viderekomne

Canon EOS 70D

canon-eos70def-s18-135isstm(214695)_Extra-0

EOS 70 D

 

Canon sin 70D har alt du måtte trenge til å ta flott bilder. Canon EOS 70D ble årets beste kamera 2013/2014 i bransjemagasinet Lyd & Bilde. Kamera har blant annet en 3″ LCD-skjerm med 1 040 000 punkter som gir en klar og tydelig gjengivelse av bildene og filmene dine. Skjermen er vinklingsbar, slik at du kan justere skjermens posisjon etter behov.

Bildekvalitet i toppklasse, svært så brukervennlig og 20,2 megapiskler gjør dette kameraet til en folkefavoritt og et sikkert kjøp hvor du får mye for pengene.

Les mer om produktet her

For entusiaster

Nikon D750

nikon-d750kit24-85vr(210110)_Large

Nikon D750

 

Dette nyeste tilskuddet til Nikon familien vil tilfredstille behovene til den mest kresne fotografene, som må betale for kamera selv. Her får du sylskarpe bilder, rask fokus, solid kvalitet blandet med nye kule funksjoner. Blant dem har får du en 3, 2″ skjerm som kan skråstilles. Dette gir deg mulighet til å ta bilder i nye og spennende vinkler.

Du kan laste opp imponerende fullformatbilder via en kompatibel smarttelefon eller et kompatibelt nettbrett. Nikon imponerer med sin batterikapasitet. På en opplading kan du ta 1230 bilder eller 55 minutter film.

Du får mange andre funksjoner på dette allroundkamera for de kresne, og du kan lese mer om det her

 

Tilbehør

Reiser du på ferie og er glad i å ta bilder, kommer du ikke unna et bra minnekort. Det er utrolig stressendre å hver kveld måtte sitte på hotellrommet og laste over bildene fra hele dagen. Du skal ikke tilbringe din ferie foran Macen. Går du til innkjøp av et minnekort med stor kapasitet kan du vente med å laste over bildene til du kommer hjem.

En av de viktigste fortrinnene med et speilreflekskamera er muligheten til å bytte ut objektiv. Enten du skal kjøpe ditt første eller du har et hjemme, er det ikke dumt å gå til innkjøp av et nytt objektiv som kan utfordre deg litt.

Det finnes mange ulike typer objektiv som egner seg til forskjellige fotosituasjoner. Ikke minst finnes det objektiver i alle mulige prisklasser. NetOnNet har et bredt utvalg av objektiv til de fleste merkene som Canon, Nikon, Olympus, Panasonic og fler.

Vi glemmer å fremkalle bildene våre, men er du flink og faktisk husker å bestille bildene dine i papirutgaven, kan du finne både album og rammer her. Er du av den digitale typen, kan du gå til innkjøp av digitale rammer som hele tiden varierer mellom bildene dine. En veldig fin gave i tillegg.

LES OGSÅ

Slik får du WiFi på ferie

De beste treningsarmbåndene

Dette er de beste mobiltelefonene nå