- Kommersiell markedsføring -

Natt til mandag går årets store filmbegivenhet av stabelen i Hollywood. Da skal de gjeveste av de gjeveste filmprisene deles ut under den 88. Academy Awards, også kalt Oscar-utdelingen.

Har du planer om å «varme opp» til den store utdelingen med en ekte filmmaraton-helg? Med streamingtjenesten Viaplay får du servert en rekke Oscar-filmer. Har du ikke tjenesten fra før kan du prøve den gratis i én hel måned, og Oscar-helgen må jo være den perfekte anledningen.

Test streamingtjenesten gratis i én måned her.

 

Her er våre favoritter blant Oscar-filmene du kan streame med Viaplay-abonnement:

Life is Beautiful

Lavitella

 

En varm film om kjærligheten mellom to mennesker i trettitallets Italia. Om Guido og Dora som finner hverandre – bare for i neste sekund å bli slitt fra hverandre av den andre verdenskrigens rådende menneskesyn.

Den italienske filmen var nominert i syv kategorier, og stakk av med tre statuetter i 1999 – beste mannlige hovedrolle, beste utenlandske film og beste musikk.

Stream filmen her.

The Theory of Everything

Hawking er en sunn og aktiv ung mann, da han som 21-åring får den forferdelige diagnosen ALS, akkurat i det han møter og forelsker seg i sin Cambridge-studentkollega, Jane Wilde. Med en utrettelig kjempende Jane ved sin side, legger Stephen i gang med sitt mest ambisiøse vitenskapelige arbeid, et studium av det han nå har svært lite igjen av – tid.

I fjor ble denne filmen nominert i fem kategorier, og skuespiller Eddie Redmayne stakk av med prisen for beste mannlige hovedrolle.

Stream filmen her.

Crash

crash-10

 

Rasismen er katalysatoren som i løpet av to mørke døgn i L.A. vever tilfeldige menneskers liv og død uløselig sammen. Crash er en utfordrende og tankevekkende opplevelse. Filmen tar et provoserende og utilslørt blikk på de komplekse sidene ved rasediskriminering i dagens Amerika. Vi kastes hodestups inn i den opphetede smeltedigelen Los Angeles i tiden før 11. september. For i gråsonen mellom svart og hvit, offer og angriper, finnes det ingen lettvinte løsninger.

Crash vant tre av de seks kategoriene den var nominert i under Ocsar-utdelingen i 2006. Filmen ble belønnet for beste originalmanus, beste filmklipp og sist, men ikke minst, beste film.

Stream filmen her.

Good Will Hunting

Den smarteste hjernen på Amerikas fremste universitet er ikke student, det er guttungen som vasker gulvene! Will Hunting er et egenrådig arbeiderklassegeni som ikke takler livets leksjoner.

Will Hunting spilles av Matt Damon, og andre store navn som Robin Williams, Ben Affleck, Stellan Skarsgård og Minnie Driver står også på filmplakaten. Robin Williams vant prisen for beste mannlige birolle, mens manusforfatterne Matt Damon og Ben Affleck vant prisen for beste originale filmmanus.

Stream filmen her.

Babel

Babel

 

Fire historier på tre kontinenter flettes sammen av et enkelt våpen i Marokko. Ulike hendelser og folk forenes i en blanding av feiltakelser, forvirring, frykt og tragedie.

Cate Blanchett og Brad Pitt spiller hovedrollene i filmen. Filmen vant for sin filmmusikk, men ble nominert i til sammen syv kategorier i 2007. Babel fikk også en nominasjon i kategorien beste film, og under Golden Globe stakk filmen av med nettopp denne prisen innen dramakategorien samme år.

Stream filmen her.

Titanic

Den spektakulær filmatisering av den tragiske historien om Titanic, det enorme skipet som sank på vei fra Southampton til New York i 1912, er elsket av alle romantikere. Jack Lawson og Rose DeWitt Bukater utvikler et intenst forhold ombord på skipet, og Roses forlovede, den fornemme Cal Hockley, reagerer med hevnlyst.

Titanic gjorde storeslem på Oscar-utdelingen i 1998 med hele 11 priser av 14 nominasjoner. Filmen stakk også av med to av de fem gjeveste prisene, beste film og beste regi.

Stream filmen her.

Monster

charlize-theron-monster

 

Aileen Wuornos oppvekst i Michigan var preget av misbruk og narkotika. Allerede som trettenåring var hun både prostituert og gravid. Senere flyttet hun til Florida, hvor hun tjente til livets opphold ved å prostituerte seg til lastebilsjåfører langs motorveien. Filmen er basert på den virkelige historien om Aileen Wuornos som i 2002 ble henrettet for å ha drept seks menn.

Charlize Theron vant en Oscar for beste kvinnelige skuespiller for sin legendariske rolle som Aileen i filmen – bare den gjør filmen verdt å se.

Stream filmen her.

Se flere Oscar-vinnere på Viaplay her.

Årets Big Five

Vil du heller vente til årets oscarvinnere er klare, kan du kjøpe noen av filmene på DVD allerede nå eller forhåndsbestille de som foreløpig ikke er utgitt. Under kan du se årets nominerte filmer til prisene som kalles «The Big Five» – de fem gjeveste prisene man kan vinne på en Oscarutdeling.

Beste film

The Big Short
Brooklyn
Mad Max: Fury Road
The Martian
The Revenant
Room
Spotlight
The Big Short

Beste regi

The Big Short
Mad Max: Fury Road
The Revenant
Room
Spotlight

Beste mannlige skuespiller

Steve Carell – Foxcatcher
Bryan Cranston – Trumbo
Matt Damon – The Martian
Leonardo DiCaprio – The Revenant
Michael Fassbender – Steve Jobs

Beste kvinnelige skuespiller

Rosamund Pike – Gone Girl
Cate Blanchett – Carol
Brie Larson – Room
Jennifer Lawrence – Joy
Saoirse Roman – Brooklyn

Beste originalmanus

Ex Machina
Innsiden ut
Spotlight
Straight Outta Compton

Test streamingtjenesten gratis i én måned her.