- Kommersiell markedsføring -

Å velge riktig PC i laptop-jungelen trenger ikke å være så komplisert. Her får du svar på de fleste spørsmålene som vil hjelpe deg med å finne modellen tilpasser dine behov.

 

ThinkstockPhotos-178510529

Tips fra eksperten.

Vi tok en prat med Hilde Hansen, produkt- og markedsansvarlig hos Norges eldste nettbutikk Multicom.

Hun hadde mange gode tips og råd til hvordan du skal kunne finne maskinen som passer nettopp deg og hva du burde se etter når du ser etter ny maskin.

Hvor mye penger skal du bruke?

– De fleste har en formening om hva som maksimalt skal brukes, og vi hjelper gjerne til med å velge den beste PCen tilpasset ditt behov og din lommebok. Men ofte kan man også erfare at man ikke trengte å bruke så mye penger som det man hadde fryktet, forteller Hansen.

Det første du må gjøre er å finne ut av hva den i hovedsak skal brukes til for å deretter bestemme deg for hvilken pris du er komfortabel med. Med nesten ubegrenset utvalg, kan vi gå til innkjøp av en maskin som nesten er skreddersydd våre behov.

En hjemme PC trenger normalt ikke fordyrende grafikk, slik som en spillemaskin. Skal du gå til innkjøp av en hjemme-PC burde du derimot legge inn noen ekstra kroner for å få SSD, slik at både oppstartsiden og åpning av programmer går lynraskt.

– Har du noen gang hatt en PC med SSD, vil du aldri bytte tilbake

 

De fleste av oss går til innkjøp av laptops. Dette er ofte på grunn av mobilitet. Vi ønsker å kunne bevege på oss og ta med oss maskinen der vi er. Dette gjør hverdagen mye enklere enten du er student, jobber hjemmefra eller vil ha mulighet til å jobbe uansett hvor du befinner deg.

Bruksområder

Det er viktig å tenkte over hva du skal bruke datamaskinen til. Er dette en PC som skal stå hjemme og brukes av hele familien eller er du kanskje en gamer som trenger ekstra bra skjermkort?

En student vil trenge en laptop som er lett å ta med seg, mens en som driver med bilder er avhengig av god lagringsplass og stor skjerm.

Hvis PCen skal ha flere brukere og dermed flere bruksområder, kan det være litt vanskeligere å vite hva en skal legge mest vekt på. Hilde Hansen anbefaler da å gå til innkjøp av en ordentlig god stasjonær PC som kan brukes av flere med forskjellige interesser.

Multicom 438 PC med 100% ferdig konsept, er som navnet tilsier en familie-PC som er klar til bruk. Du slipper å bruke tid og krefter på oppsett og installasjoner.

Den har en kraftig nok prosessor til litt mer krevende grafisk arbeid, samt SSD som gir lynrask oppstart av programmer.  Her får du oppgraderingsmuligheter, slik at du kan sette inn ekstra harddisk eller skjermkort hvis det blir nødvendig. Mulighetene er altså mange.

Ønsker familien mer mobilitet, er Multicom Xishan W550A 15.6″ Ultraslim, en god laptop å satse på. Denne gir deg god ytelse og har god lagringsplass, forteller Hansen.ThinkstockPhotos-466040875

18 års erfaring

Multicom er en av Norges eldste nettbutikker og faktisk den eneste i Norge med bærbar PC-produksjon. Dette vil si at bærbare og stasjonære PCer monteres og skreddersys hos dem.

– Etter 18 år kan vi med god sikkerhet si at vi er blant de mest erfarne i bransjen og kjenner godt til hva kundene trenger og stiller krav til våre underleverandører utfra markedsbehov, sier Hansen.

Nettbutikken får stadig bekreftelse via magasiner og nyhetsmedia der PCene testes og kommer ut med strålende anmeldelser.

Flere ting å ta i betraktning

-Skjermoppløsning er noe vi burde tenke oss nøye gjennom, sier Hansen.

En annen viktig faktor å legge vekt på er prosessoren. Dette er selve hjernen i en datamaskin og jo raskere prosessor en PC har, jo raskere jobber maskinen og er med kapabel til å utføre flere oppgaver samtidig.

– Til kontor, skole- og hjemmearbeid som nettsurfing, e-post og lignende, vil en Intel Core i3 eller i5 prosessor være kraftig nok, sier Hansen.

For å gjøre valget litt enklere for deg, anbefaler Multicom disse PCene:

 

De beste PCene til:

Familier:

 

Multicom 437-438 PC 100% ferdig

En stasjonær PC har mange fordeler. Du får mer krefter i en stasjonær og står friere til å tilpasse den etter hele familiens behov. Med stasjonær PC kan du selv velge tastatur, mus og skjermstørrelse. Ingenting slår en skikkelig god og stor skjerm eller to.

 

 

Student:

Multicom Xishan W550A

 

Eller

 

 

Kanskje du ser etter et lesebrett til å ha med på ferien. En Kindle som kan være med på solsengen er aldri feil.

Ta en titt på lesebrett og nettbrett her

Enkel å ha på med på farta:

Multicom Talisa U731 13.3

 

Denne tynne og lette laptopen passer utmerket for dem som er ute på farten. Her trenger du ikke å blakke deg for store summer for å ha råd til en svært god laptop i et solid aluminiumskabinett.

multicom_u731 (3)

eller

 

Multicom Arctic W740S

 

Hvis du er ute etter en tynn og lett PC med stor kapasitet og mye datakraft, er sannsynligvis  Arctic modellen W740S fra Multicom et av de aller beste valgene.

 

 

 

nettavisen_banner_ektegaming (2)

Det er flere aspekter som skiller de spillbærbare fra de andre. Først ut er det åpenbare designet. De er mer forseggjort og ofte litt tøffere enn ellers.

Før kunne det virke som en stasjonær PC var det en spilleentusiast måtte velge på grunn av prosessor og andre spilleytelser. Men nå har bærbare PCer nådd et helt nytt nivå når det gjelder spilleytelse. Den store fordelen med en bærbar maskin ligger i selve ordet – den er bærbar. Dette gjør den både plassvennlig og gir deg mulighet til å ta den med der du vil. Klapp den sammen og ta den med i sekken.

Men det er så klart lagt størst vekt på grafikken, skjermen og kjøleløsningen. Her får du velge 3 forskjellige beist som har fått toppscore!

Spillemaskin:

 

Multicom Kunshan P651S gaming laptop

multicom_p651

 

TESTER:
«Glimrende gaming-maskin» «Best i test» -DinSide.no
«Slank råtass. Meget god spillbærbar» -HjemmePC.no
«Snertent råskinn. 70 prosent bedre enn Alienware 17» -PC World

Medium gaming-maskin:

 

Multicom Kunshan N150

 

 Ta en titt her for å se alt innen Gaming-kategorien

Enten du trenger ny gaming-tastatur eller headset finner du mange alternativer.

Monsterkongen:

 

Multicom Kunshan P375S 17.3″

 

«For spillere som vil ha den beste ytelse man kan få i en bærbar, så er monsteret Kunshan P375S tingen» –HjemmePC.no
Gedigent spillmonster med dobbel grafikk.

 Multicom har stort utvalg av datamaskiner for alle.

Ta en titt i nettbutikken