- Kommersiell markedsføring -

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen i 1919, etter inspirasjon fra en amerikansk tradisjon som hadde startet i 1908. I 1914 erklærte daværende president Woodrow Wilson i USA den første nasjonale morsdag, en høytid som skulle repeteres årlig. Etter hvert ble morsdagen en årlig begivenhet i Norge også.

I Norge er morsdagen den andre søndagen i februar. Noe som betyr den 8.februar i Norge.

Les også: Vår store guide til farsdagsgaver

De myke gavene

MK151H02V-Q11@10Å gamble på størrelse er noe du aldri skal gjøre, verken til mor, kone, kjæreste eller – om det så skulle være – elskerinne. Det er virkelig feil å ta feil. En ting som ikke har noen størrelse er et gavekort. Et slikt gavekort på morsdagen vil sørge for at hun selv kan velge sin myke gave fra en butikk hun nok uansett handler i (Zalando).

Det er også sikkert å kjøpe en veske som dette fra Michael Kors – den har heller ingen størrelse. Det har heller ikke denne lommeboken fra samme merke. Siden solen er på vei igjen vil også et par solbriller alltid falle i smak. Sjekk en av disse.

For den aktive mammaen som skal ut i norsk kulde kan et par hansker fra North Face også være en fin gave. Ikke like myk er denne klokken fra Olivia Burton: Big Dial. Denne hatten er også en fin, myk gave.

Sikker vinner: Bestill blomster

Sikker vinner 2: Hotellovernatting

Dingser til mamma

1c31ee94b5532d879adf16e40cad5549Mammaer liker også praktiske ting man kan bruke til mye, og Blackberry Spa Massageroller er det. Som man sier selv:Velkommen til en helt ny æra innen massasje. Vi har i hvert fall ikke foreløpig vært borti en mamma som ikke liker massasje. Skulle ikke massasje være greia så kan vin være det, og istedenfor å kjøpe nok en vinflaske kan du kjøpe en helautomatisk vinavkjøler.

For å holde varmen hos mamma kan USB-oppladbare varmesåler være en veldig god gave, En annen mulighet er myk varmepute. Veldig mange mammaer vil like negl-og fottrimmeren også. En litt rimeligere gave er den perfekte børsten – Tangle Teezer.

seyvr-1_1Den litt mer tekniske mammaen kan få en Mighty Purse, vesken som lader mobilen. En annen mulighet er Seyvr, lommeboken som lader mobilen. En annen teknisk dings er Sound Asleep – puten som har musikk.

En mamma som fortjener noe litt ekstra kan få en Fitbit charge, en av de mest geniale dingsene vi selv har brukt de siste årene. Se enda flere dingsetips til mor her.

Litt morsommere er kanskje dette Wine Bottle kitet eller dingsen for mammaen som kanskje er litt unna barna hun vil ha kontakt med: Den geniale Toymail. 

Jelly Belly gaveeske er det mest populære godteriet i USA – her i virkelig fine gaveesker. Eller fine og fine, det er vel bare rom med masse deilig godteri. En vinner er det uansett. Finnes i priser fra 59 til 219 kroner.

lampen

Bourgie lampe

Vi har faktisk ikke møtt en kvinne, til nå, som ikke vil ha en av disse – i en av fargene som finnes…

Muuto Restore oppbevaringskurv

Du har kanskje merket det at kvinner ofte er flinkere til å sortere og rydde, og det er slettes ikke ment kjønnsdiskriminerende. Det er i hvert fall flinkere til å ha ting å rydde i som ikke er gamle pappesker. Denne designkurven tror vi er en virkelig vinner.

Eller hva med øredobber?

Kvinner får aldri nok av smykker og alt annet enn ringer er det lov å kjøpe til mindre anledninger også. Så hvorfor ikke spandere på din kjære mor et par øredobber hun kan pynte seg med til både hverdags og fest? Vi falt for disse gulløredobbene fra Dyrberg/Kern til kun 494,-

Klikk her for å sjekke de ut 

PS! Hvis ingenting av det over virker som riktig så anbefaler vi en Wishbox.

Parfyme

Alle kvinner trenger parfyme – spørsmålet er bare hvilken? For å være sikker på at du treffer riktig, har vi valgt ut en rekke klassikere alle kvinner kan bruke.

parfyme_collage

Dolce&Gabbana – Eternity Calvin Klein – Gucci – Clean Rain – Lady Million – DKNY – Jimmy Choo – Elizabeth Arden

Kay Bojesen Ape

100945_1

Har du sett denne skjønne apekatten for? Tre-apen kom til allerede i 1951, og er i dag en verdenskjent designklassiker, som fortsatt produseres for hånd i Danmark. Apen er en leke for både store og små, og trefiguren er en perfekt julegave. Den passer alle aldre og kommer alltid til å være en klassisk innredningsdetalj.

Her finner du den skjønne apekatten

 

VIPP såpedispenser

57132

For enhver interiør-interessert, er VIPP produktene himmelsk. Det flotte, tidløse og rene designet gjør dette merket til en favoritt på både kjøkken og bad. Til under 1000-lappen finner du denne fargesterke såpedispenseren. Ja, VIPP er dyrt, men det er definitivt verdt prisen!

Her finner du såpedispenseren

Hudpleieprodukter

Det er kanskje ikke alltid så lett for menn å plukke ut hudpleieprodukter, det er jo så veldig mye å velge mellom! Vi har derfor plukket ut den perfekte hudkremen, serumet, ansiktsvasken, rensevannet (tonic water) og øyekremen. Dette vil ikke slå feil!

hudpleie_collage

Dagkrem Matis – Serum Decleor – Ansiktsvask MD Formulations – Rensevann Ole Henriksen – Øyekrem Dermalogica

Sko

Mange kvinner har en forkjærlighet til sko. Men hvordan i alle dager skal du klare å finne det perfekte skoparet? Den enkleste fremgangsmåten er å gå for de klassiske skoene. Skoene alle kvinner bør ha i garderoben. Vi snakker selvfølgelig om de sorte og beige pumpsene. De passer til alt!

sko_collage

Sorte i lakk fra Guess – Sorte fra Michael Kors – Sorte med lav hel fra Michael Kors– Beige fra Michael Kors – Beige med lav hel fra Nine West – Beige fra Elisabetta Franchi

Veske

Kvinner er gjerne kjent for å drasse med seg hele livet sitt i vesken. Vi snakker her om at fra lommebok, solbriller, hårspray, håndkrem, tyggis, kamera, leppestift, solpudder, bok, ja… listen er lang! Denne julen bør du kjøpe en romslig og klassisk veske, som passer til de fleste situasjoner. Dette er våre anbefalinger:

veske_1veske_2

veske_3

Blå veske fra Michael Kors – Grå/sort veske fra Tamaris YOKO – Svart veske fra Ralph Lauren –Beige veske fra Anna Field – Beige veske Even&Odd – Beige veske fra Ralph Lauren – Sort veske Ralph Lauren –Brun veske DKNY – Brun veske Ralph Lauren

Klokke

En klokke er en personlig gave som man alltid vil ta vare på. Det finnes en rekke ulike varianter å velge mellom (og ikke i minst i ulike prisklasser!), derfor har vi plukket ut en rekke forskjellige og gode alternativer:

klokker_collage

Michael Kors gull – Marc by Marc Jacobs sølv – Marc by Marc Jacobs rosa gull – Daniel Wllington brun reim – Sort Marc by Marc Jacobs – Triwia brun

Reise

Et reisemål er en gave man aldri vil glemme, og det trenger heller ikke være veldig dyrt. Reiser du utenom sesong, kan du finne både billige flybilletter og billige overnattinger. Reis til romantiske Paris, sjarmerende Dublin, pompøse London eller en helgetur til deilige København på nyåret?

178950452

Her finner du de rimeligste flybillettene

Dette er et utvalg hoteller du bør velge mellom:

london_københavn

Billig og bra hotell i London / Billig designerrom i København

dublin_paris

Flott hotell i Dublin / Romatisk hotell i Paris

Klikk her for å finne andre rimelige og flotte hoteller

Diamanter f0r mammaen som virkelig fortjener det

Det er ingen tvil om at diamanter er en gave som varer lenge, og som alltid vil bli godt mottatt. Alt fra den perfekte forlovelsesring til en alliansering eller ringer som koster så mye at de fleste av oss ikke kan drømme om det en gang. I tillegg vil aldri diamantøredobber bli dårlig mottatt, ei heller et diamantanheng.

De kalles både en kvinnes beste venn, og skal vare for evig. Uansett så har vi plukket ut fire typer som er klassiske vinnere.

 

 Klassisk diamant ørepynt

Ørepynt er enklere å kjøpe enn ringer siden du ikke trenger en størrelse, og disse med klassisk utseende vil få de aller fleste hjerter til å smelte. Kan også fåes med svarte diamanter. Fordelen med denne, som kan kjøpes med hvitt gull, vanlig gull, sølv og med svarte diamanter eller klassiske diamanter – er selvfølgelig at du ikke trenger størrelsen!

Se nærmere på ørepynten her

screenshot-www.21diamonds.no 2014-12-07 21-03-49

Hjerteformet diamanthalskjede

Dette halskjedet skaffer deg utrolig mange bonuspoeng, og fordelen er at det passer absolutt alle! Den klassiske boksen, det utrolige smilet du får – og lykke!

Sjekk det her

ring

Enkel alliansering med fem diamanter

Tidløst design, diskret og svært feminin. En enkel vinner som nesten ikke kan slå feil. Fem diamanter festet på hvitt gull. En super gave til kvinnen i ditt liv, enten det er mor, datter eller kjæreste/kone. Vet du ikke størrelsen? Sjekk nederst i saken for våre tips!

Se nærmere på den her

 Klassisk ring med diamant

Den største klassikeren av dem alle er diamantringen med en diamant. Denne ringen har blitt et symbol på evig kjærlighet for veldig mange, og er uansett en sikker gavevinner. Enten du har et viktig spørsmål eller bare vil vise din kjærlighet.

Se nærmere på den her

Diamanthalskjede med hvitt gull

Et diamanthalskjede er en elegant og stilsikker gave, og kan aldri slå feil. Strålende sensuelt og klassisk, og aldri noen problemer med størrelse. Kan også fås med svart diamant.

Se nærmere på halskjedet her

Fødselsstener

Enten det er til en fødselsdag, en konfirmasjon eller en markering av noe så kan en fødselssten være en fin gave. Hver måned har sin egen sten.

Sjekk fødselsstenene for utvalgt måned ved å klikke på måneden under:

Januar, februarmarsaprilmaijunijuliaugustseptemberoktobernovember og desember.

Tre enkle og rimelige valg

 Sølvring NOA – med hvit topas og diamant

Denne ringen er en klassisk og fin ring med godt design til en pris som ikke vil skremme deg bort. Denne elegante ringen er besatt med fem fantastiske, fasetterte edelstener. Stenene er montert på metallet i forskjellig høyde, noe som gir denne ringen en spesielt vakker og sofistikert egenart.

Se nærmere på ringen her

Sølvring med hvit topas

Dette er et klassisk design med en sentrert sten som hovedfokus for perfekt harmoni. Den skinnende edelstenen er nydelig plassert på det upretensiøse metallet, og det hele utstråler en tidløs eleganse som vil få enhver kvinnes øyne til å skinne.

Se nærmere på den her

Sølvring Estee juvel med blå topas

En nydelig ring med blå topas. Denne allsidige edelstenen er kjent for sin gjennomskinnelighet og dens krystallklare glans. Blå topas er en av de mest utfordrende edelstenene å jobbe med, da den krever lang slipeerfaring og spisskompetanse.

Se nærmere på ringen her

Tre luksusvalg

ring

 Diamantring med 0,7 karat i rent design

Rent design i hvitt gull med stor diamant. Designklassiker som er så gjennomført at den vil være en tidløs vinner. Like imponerende som den er stilig.

Se nærmere på den her

 Diamanthalskjede med 0,45 karat

Et virkelig luksuriøst smykke for den som virkelig har god smak. Et strålende utseende med klassisk og enkelt design.

Se nærmere på den her

 Diamantøredobber med 50 steiner

Vakre øredobber med mange diamanter. En luksusgave som virkelig vil nå fram til hjertet hos enhver kvinne.

Se nærmere på øredobbene her

Se også:

Forlovelsesringer – i sølv, hvitt gull, gult gull og med diamanter

Gifteringer – klassiske og moderne valg

Slik finner du størrelsen på ringen

Skal du kjøpe ring må du kjøpe riktig størrelse. Denne hendige guiden kan være et utgangspunkt hvis du ikke vet denne fra før. Det beste er å bruke en ring som allerede brukes og så måle den indre diameteren – altså lengden fra en side til en annen. Bruk lenken over for å fylle inn det du målte for å få størrelsen. For alle ringene under skal du også vite at det er med en gratis justering, så hvis ringen ikke skulle passe vil den gratis kunne tilpasses.