- Kommersiell markedsføring -

Det er ikke mye som skal til, men folk flest gidder ikke.

Ofte kan en god vin som du har fått servert på restaurant eller hos noen venner, smake helt annerledes når du selv skjenker deg et glass hjemme. Det skyldes mest sannsynlig at du ikke har luftet vinen slik at molekylene i vinen ikke har våknet til live.

Vinlufteren Super Aerator  – lufter vinen umiddelbart mens du heller

Super-Aerator

Med en vinlufter får du umiddelbart bedre vin.

Aromastoffer må fordampe

Vin består jo av mange forskjellige aromastoffer og for at du skal kunne nyte en vin fullt ut må vinen få lufte seg, eller som ekspertene kaller det: «utvikle seg i glasset».

«Det er ingen kjemisk prosess, men når en vin får stått en stund med en større overflate enn flaskehalsen, så vil aromastoffene fordampe med ulik hastighet» sier Frithjof Nicolaysen, kvalitetssjef i Arcus i en artikkel i Aperitif.

«Stoffer med lavt kokepunkt fordamper først og på denne måten vil mengden av aromastoffer stadig øke i luftrommet over vinen i et glass.»

Lufter vinen umiddelbart

Men det er jo ikke alltid vi har tid til å vente på denne luftingen. Vi ønsker god vin men ofte umiddelbart etter at vi har åpnet flasken. Da er en vinlufter svaret på problemet.

Vinlufteren Rabbit Super Aerator er et eksempel på en god vinlufter som tilfører vinen oksygen på veien fra flasken og ned i glasset, og gir deg en mye bedre smaksopplevelse.

Her får du kjøpt vinlufteren Rabbit Super Aerator

Vinlufteren kommer med helletut, og gjør det mulig å nyte et glass god rødvin mens man lager mat på fredagskvelden, eller umiddelbart etter at man kommer hjem fra en kino- eller teaterforestilling.

Både rød og hvit vin bør luftes, og det enten du foretrekker en kjølig eller romtemperert vin. Regelen er ca 10 grader for hvitvin og rundt 16 grader for rødvin, som du får ved å ta hvitvinen ut av kjøleskapet en halv time før den skal drikkes, og legge rødvinen inn en halvtime før den skal nytes.

Ganske så enkelt egentlig, og mer for pengene sier vi.

Her får du kjøpt vinlufteren Rabbit Super Aerator

Les også:

Med denne finner du alltid nøklene dine

Den oppladbare pumpen du alltid bør ha i bilen