- Kommersiell markedsføring -

Hvis du kan flere metoder enn den vanlige så får grillen raskt flere bruksområder. Her skal du få lære flere måter å steke alt fra kjøtt til pizza (!) på.

Vinn grillprodukter for over 20 000,-Grill_2015_NO

Disse grilltipsene er hentet fra NetOnNet sin egen grillskole, hvor du kan lære om hvilken grill du bør velge, hvordan du kan bruke den, og hvordan du vedlikeholder grillen. Og hvis du virkelig er glad i å grille bør du ikke la sjansen til å vinne grillprodukter for over 20 000,- gå fra deg i NetOnNets grillkonkurranse. Du kan vinne gassgrill fra Weber til en verdi av 21 990,- kroner. Den er så eksklusiv at den har noe som heter «Flavorizer Bars», og roterende spyd!

Slik griller du

Det er sikkert mange forskjellige måter man kan grille noe på, men i Grillskolen er det 4 måter som står i fokus. Til disse trenger du enten gassgrill eller kullgrill, og trenger du en ny så har NetOnNet det du trenger. Det finnes til og med «hybrid-griller«, hvor du bruker gass for rask opptenning, og kull til selve grillingen.

weber-performerdeluxe57cm-gbs(213055)_Extra-2

«Hybridgrill»

 

1. Direkte grilling (fungerer på både kull og gass)

Dette er måten vi alle kjenner til. På kullgrillen gjelder det å fordele kullet jevnt utover, og la det brenne lenge nok til at du har høy nok varme. På gassgrillen plasserer du bare kjøttet rett over brennerne.

Denne grillmåten passer best til kjøttstykker som skal grilles i maksimalt 15 – 20 minutter. For eksempel mindre kjøttstykker som hamburgere, fileter, biff, kylling og fisk.

grill_direkte-grillmetode_NO

Direkte grilling

2. Indirekte grilling (fungerer på både kull og gass)

Vi tar et steg opp imponeringsstigen. Her skal du fyre opp kullgrillen som i forrige steg. Når det er varmt nok fordeler du kullet likt til hver side så du får plass til et dryppefat i midten. Dryppefatet tar opp all saften som renner av kjøttet, og som kan brukes videre som saus, til saus, eller på andre måter. For å få maksimal varme ut av denne grillmåten bruker du et lokk.

Funker bra til hel kylliing, hele steker og til lam. Nam!

grill_indirekte-grillmetode_NO

Indirekte grilling

Ekstra-tips:

Dersom du vil prøve litt andre smaker på kjøttet bør du teste ut Webers røkeflis fra pecan-, eple-, hickory- eller kirsebærtre. Disse bløtelegger du og legger på grillen for å få en ekstra god røyksmak på maten, og en helt annen smaksopplevelse.

rokeflis

Røkeflis gir en ekstra god smak på kjøttet.

3. 50/50-metoden (fungerer på kull)

Denne metoden kommer av at du skal først brune kjøttet, og deretter grille det i lang tid. Når kullet er klart legger du alt kullet til en side, og legger opp et dryppefat på den andre siden. Først bruner du kjøttet over kullet, og når kjøttet er brunet legger du det over dryppefatet. Der kan det få ligge ganske så lenge for å bli klart. I mellomtiden kan du steke andre gode ting du vil ha med til måltidet over kullet.

grill_50-50-metoden_NO

50/50-metoden

 4. Den sirkulære metoden (fungerer på kull)

weber-pizzastenmalubakpltrund(184439)_Extra-2

Pizzastein

Bake pizza på grillen? Jepp, det er fullstendig mulig.

Det eneste du trenger er en pizza-stein. Mange hjem har allerede det, men latt den være støvsamler siden den kom inn i huset under jula 2013. Med pizza-steinen kommer du til å få en pizza ulikt noe du har smakt før.

Fyr opp grillen, og vent på at kullet blir rødglødende. Når det endelig skjer fordeler du kullet ut til kanten på grillen i en sirkel, slik at du får plass til pizza-steinen i midten. Når du har fått på plass pizza-steinen setter du et lokk over grillen, og lar pizza-steinen varme seg i 3 – 4 minutter. Deretter tar du frem pizza-deigen med ingredienser på, og legger den oppå pizza-steinen og legger på lokket. Etter 8 – 10 minutter har du verdens beste pizza.

Denne metoden fungerer også til steking av brød og kjøtt.

grill_sirkulær-grillmetode_NO

Den sirkulære metoden