- Kommersiell markedsføring -

Velkommen til 2019! Vi som er hekta på alt som går på strøm, kan glede oss til et spennende år.

Her er sju trender du kan forvente deg i 2019:

Trend 1: Smartere hjem

I år blir boligen din smartere. Det lanseres en imponerende mengde produkter som bidrar til at livet i hjemmet både blir bedre og morsommere. Vi har plukket ut noen produkter vi synes er spesielt interessante.

Bildet over (fra venstre): Philips Hue Startpakke, Yale Smartphone sr-3200i Startpakke og Netatmo Presence

1. Lysstyring med Philips Hue Startpakke

Philips Hue lager stemning i hjemmet ved å skape perfekt belysning. Tenk deg at du maler interiøret med farger. De fargerike pærene er lette å kontrollere med fjernkontrollen eller mobiltelefonen din. Du kan også synkronisere lyset fra Philips Hue med musikken eller TV-bildet, noe som gir deg mer innlevelse i filmer og serier. Denne startpakken gjør det enkelt å komme i gang med Philips Hue.

2. «Vaktselskap» uten abonnement: Yale Smartphone sr-3200i Startpakke

Er du lei av å betale månedsavgifter til vaktselskapet ditt, lokker Yale med et fristende alternativ: Komplett overvåking av hjemmet, uten abonnement og månedlige kostnader.

Du sikrer hjemmet ditt med Yale Smartphone sr-3200i ved å koble systemet direkte til routeren. Deretter kan hver enkelt enhet kommunisere trådløst: Kameraet, detektorene og magnetkontaktene varsler om det skjer noe, og sentralen sender deretter varsler til mobilen din. Du kan varsle på andre måter også, for eksempel ved å la lyspærer blinke eller sirener aktiveres dersom noe unormalt skulle skje.

Kameraet har både bevegelsesdetektor og blits, videoklippene og bildene lastes direkte opp til Yales skylagring helt gratis (Dette gjelder de siste 50 videoklippene og bildene). Du kan også koble på røykvarslere, men dette er ekstrautstyr.

Systemet kontrolleres enkelt via appen på mobilen din og du kan også se en livestream av hva som skjer hjemme.

3. Smart overvåkingskamera med lys: Netatmo Presence

Dette er det første WI-Fi overvåkningskameraet som har kapasiteten til å se forskjell på folk, biler og dyr, noe som resulterer i færre falske alarmer og at den innebygde flombelysningen ikke slår seg på i tide og utide. Kameraet filmer i Full-HD 1080P og gir klare og fine bilder, og det er innebygget en Micro SD-port. Du behøver ikke ha abonnement. Appen fungerer veldig bra og timelapse-løsningen er fascinerende å se på.

Trend 2: Digitale taleassistenter

Google Home ble kåret til «Årets julegave 2018», og gjorde digitale taleassistenter til allemannseie. Denne trenden fortsetter i år. Her ser du de tre aller mest populære taleassistentene. De kommer fra Google, Amazon og Apple.

Bildet over (fra venstre): Google Home, Amazon Echo og Apple Homepod

1. Google Home

Google Home smarthøyttaler gir deg googlesøk og kunstig intelligens rett inn i stua (og i andre rom også, for den saks skyld). Dette er den beste smarthøyttaleren på markedet etter vår mening, og attpåtil til en uslåelig pris.

Google Home kan gi deg svar på spørsmål du lurer på, skru av og på lys, kontrollere andre kompatible smarthjem-enheter og mye annet.

2. Amazon Echo

Digital taleassistent fra Amazon som styrer hjemmet og svarer på spørsmål. Amazon Echo styrer Philips Hue-belysning, musikken til Sonos-høyttalere, Spotify, stikkontakter, lyspærer og annet via TP-link.

3. Apple Homepod

Spill favorittmusikken din, still Homepod spørsmål om for eksempel været, nyheter eller sport. Du kan også kontrollere enheter som sikkerhetssystem, lys, ovner og mye mer i smarthuset ditt.

Om du har iPhone, er Apple Homepod et godt valg for deg.

Trend 3: Smartere TV-er med mye bedre bilde

Den store skjermen i stua er slett ikke død. De siste årene har lyden stått i fokus når hjemmekinoen skulle oppgraderes. I 2019 er det TV-bildet som står for tur. TV-er blir både bedre og større, og nå blir 4K standardutstyr i de tusen hjem. 4K TV-er har kort fortalt fire ganger høyere oppløsning enn den HD-TV-en du allerede har i stua. Resultatet er en utrolig skarphet og et bilde som «gnistrer». Nye TV-er leveres også gjerne med bildesystemene HDR og Dolby Vision, som gir deg helt nye visuelle opplevelser i år.

Her får du anbefalt tre prisgunstige TV-er i «folkestørrelsen» 55 tommer.

Bildet over: Philips 55″ OLED-TV øverst til venstre, LG 55″ OLED-TV øverst til høyre og Samsung 55″ buet TV nederst.

 

1. LG 55″ OLED-TV med Cinema HDR

Dette er en 55” OLED-TV som leverer imponerende bildekvalitet, med mange funksjoner, et nydelig design og som dessuten har en av de beste Smart-TV-plattformene, nemlig WebOS. En av fordelene med OLED sammenlignet med LCD, er at svart er skikkelig svart. Dette gjør mye med seeropplevelsen. Dette er rett og slett et av de beste TV-ene på markedet.

2. Samsung 55″ buet TV med HDR

En flott TV med 4K og HDR til en like flott pris. TV-en har et elegant og tynt design med sitt buede panel. TV-en kommer med Tizen SmartTV innebygd. Dette er en av de beste SmartTV-plattformene på markedet, og er en fryd å bruke. PurColor sørger for en naturlig gjengivelse av farger, slik at du lever deg enda mer inn i det du ser på. Samsung er som vanlig et trygt kjøp.

3. Philips 55″ OLED-TV med Ultra HD Premium

Philips 55” OLED-TV fortsetter å forbedre på sine allerede glimrende modeller. Her får du et TV som har høy bildekvalitet, der svart er skikkelig svart, bilder med gnistrende farger og god bildeprosessering. Philips har bakgrunnsbelysning bak TV-en som kalles Ambilight. Mange elsker Ambilight, noen hater det.

Trend 4: Enda råere hjemmeunderholdning

Nå støtter både XBOX og PS4 4K-oppløsning. Nintendo har også kommet på banen med en spennende dings, nemlig Nintendo Switch.

Bildet over: Microsoft XBOX One X øverst, Sony Playstation 4 Pro nederst til venstre og Ninteno Switch nederst til høyre.

1. Microsoft XBOX One X

Xbox One X var først ute med spill i 4K. PS4 Pro kom raskt etter, men One X er fortsatt den kraftigste konsollen på markedet. Her kan du velge mellom massevis av spill i et stort spillbibliotek. To høydepunkter er Forza Horizon 4 og Forza 7 som du bare får på denne plattformen. XBOX fungerer også som en 4K Blu-Ray-spiller, slik at du kan se film i alle beste kvalitet dersom du har en 4K-TV.

2. Sony PS4 Pro

En kraftig konsoll som lar deg spille i 4K. La deg trollbinde med mange eksklusive titler som Uncharted 4, Horizon Zero Dawn og God of War. Kort og godt et kjempegodt kjøp for deg som vil spille i 4K.

3. Nintendo Switch

Endelig kom det en kraftig konsoll fra Nintendo! Og for et originalt og spennende produkt! Her får du tilgang til både det store og eksklusive spillbiblioteket til Nintendo og en datakraft som leverer imponerende grafikk. Nintendo gjør ofte ting på sin egen måte, og Switch er intet unntak.  Dette er nemlig både en håndholdt enhet og en konsoll du kan koble til TV-en. Det betyr at du kan ta med deg spillene dine på farten.  Gir deg en flott spillopplevelse både hjemme og når du er på farten.

Trend 5: Kineserne kommer

De to mest spennende mobiltelefonproduktene i år kommer begge fra Beijing: De kinesiske mobiltelefonprodusentene Huawei og Xiaomi byr på henholdsvis en toppmobil og en budsjettmobil. Vi tar også med Apple-folkets favoritt, Apple iPhone XS på lista, som igjen har satt standarden for mobiltelefoner i året som kommer.

Bildet over (fra venstre): Huawei Mate 20 Pro, Xiaomi Mi A2 64GB og Apple iPhone XS.

 

1. Huawei Mate 20 Pro

Ved å hente det beste fra konkurrenter som Apple og Samsung har Huawei laget den mest komplette flaggskipstelefonen på markedet. Har du råd til denne, så er den verdt det. De aller beste spesifikasjonene med et flott og elegant design. Telefonen har tre kameraer på baksiden, et hovedkamera, en 3x zoom telelinse og et ultravidvinkel, så du har gode muligheter til å få foreviget det du vil med denne mobilen.

2. Xiaomi Mi A2 64GB

Xiaomi viser nok en gang at de forstår hvordan de skal lage en god budsjettmobil. Her får du mye for pengene, telefonen har god ytelse for klassen, godt med lagringsplass, har gode kameraer og er blant de første som får Android oppdateringer, da de er med i Android One. Rett og slett en budsjettvinner!

3. Apple iPhone XS

Den nyeste telefonen fra Apple. Her får du oppgradert kamera som gir bedre bilder enn iPhone X i både mørke og lyse omgivelser. Telefonen har raskere prosessor, raskere Face ID, har dobbel SIM-støtte og er å få i gull- og 512GB-versjoner. Rett og slett det beste valget for deg som sverger til Apple.

Trend 6: Nå skal du ha smartklokke

Selvfølgelig skal du ha klokke! Det ultimate mannesmykket. Dessuten er det litt harry å dra opp mobiltelefonen hver gang du lurer på hvor mye klokka er, ikke sant?

Bildet over (fra venstre): Samsung Galaxy, Apple Watch Series 4 GPS og Garmin Vivoactive 3.

 

1. Samsung Galaxy Watch 46mm LTE Silver

Er du ute etter en maskulin klokke og foretrekker Android, er dette smartklokken for deg. Samsungs mest raffinerte smartklokke lar deg spore og måle treningen din med sine mange sensorer og Samsung Health app. Batteritid på hele fire dager. Navigeringen er god, bare vri på ringen rundt skjermen. Vanntett ned til 50 meter.

2. Apple Watch Series 4 GPS

Da Apple Watch ble lansert for første gang i 2015, var den hovedsaklig et dyrt iPhone-tilbehør. Etter noen år har Apple Watch fått fokus på helse. For eksempel varsler den optiske pulssensoren når pulsen er faretruende høy. Apple Watch Series 4 GPS har større skjerm, tynnere chassis, raskere prosessor og mer avanserte sensorer enn tidligere modeller. Et opplagt valg for Apple-entusiasten.

3. Garmin Vivoactive 3

Flott smartklokke i rustfritt stål, med GPS, pulsmåling på håndleddet og sportsapper. Den er klar for Garmin Pay som er en trådløs betalingsløsning. Klokken er solid, pen og vanntett nok til at du både kan dusje og svømme med den.

Trend 7: Øk produktiviteten og livsgleden med riktig datautstyr

Du er kanskje ikke så bevisst når du velger tastatur, mus, skjerm og stol, og tar til takke med hva som helst? Det er mye herlig utstyr der ute, som kan hjelpe deg til å gå fra en vanlig databruker til en ekte entusiast.

Her er utstyret vi har plukket ut for deg.

Bildet over: Logitech G502 Proteus Spectrum (mus), Razer BlackWidow Chroma V2 (tastatur), buet Ultrawide gamingskjerm på 35 tommer og en flott og behagelig gamingstol.

1. Få ny livskvalitet med ny mus og nytt tastatur

Logitech G502 Proteus Spectrum er en av de beste spillmusene som kan kjøpes for penger. Den er solid bygget, er komfortabel å bruke og kan stilles inn akkurat slik du vil ha den. Du kan for eksempel velge sensitivitet og legge til eller fjerne vekter så musa får akkurat den vekten du foretrekker. Det er også mulig å justere sensoren slik at den tilpasser seg overflaten du bruker den på.

Razer BlackWidow Chroma V2 er en oppdatert versjon av bestselgeren BlackWidow Chroma. Det er en hel del nyheter på denne modellen, som håndleddstøtte og direkte tilkobling av lydkilder. Du har nærkontakt med tastaturet flere timer hver dag. Hvorfor skal du ikke ha det beste?

2. Valg av skjerm er viktig for både Fortnight og Microsoft Excel

Få den ultimate dataopplevelsen med denne buede Ultrawide gamingskjermen på 35” med en oppdateringshastighet på 100Hz. Skjermen gir deg fantastisk bildekvalitet og farger med sin 125% sRGB fargegjengivelse. Den har også et stilig RGB lys under skjermen, som gjør seg både hjemme, på jobb og på The Gathering. Skjermen er også utstyrt med ergonomisk utformet stativ som gir mulighet for vridning, tilt og høydejustering, slik at du sikrer deg best mulig synsvinkel.

3. Sitt godt

Denne flotte gamingstolen gir deg god sittekomfort, så du kan jobbe og spille lenger uten å bli sliten i rygg og bak. Du får støtte i hele ryggen og du har gode justeringsmuligheter, så du finner fort den sittestillingen som passer deg best. La oss heller ikke legge skjul på at stolen ser fantastisk tøff ut.