- Kommersiell markedsføring -

Nettmagasinet Engadget kårer hvert år både sine egne og publikums favoritter fra teknologiåret som har gått. For 11. gang er nå magasinet klar med sine egne favoritter, og det er vel kanskje ikke mange overraskelser på lista.

Beste til hjemmet: Phillips Hue Tap

philips-hue-start-package-wireless-bulb-e27-9w

Lyspærer? Det er kanskje ikke det første du forventet å se her, men Philips Hue har tatt for seg å oppgradere en teknologi som har stått forholdsvis stille i ganske så mange tiår. Philips Hue kobler lyspærene til både nettverket og telefonen din, og gjør det mulig for deg å endre fargen på lyset etter hvordan du selv vil ha det. Dette gjør det mulig å i mye større grad manipulere utseendet til hjemmet ditt, og gir deg en rekke andre bruksområder. For eksempel kan du bruke dem som en del av alarmen din om morgenen, eller la noen av lysene reagere dersom noen ringer deg.

Beste bærbare: Motorola Moto 360

motorola-moto-360-leather-strap-silver-lysegra

Motorolas smartklokke kom til Norge på slutten av i fjor til over middels kritikker. Selve designet på klokka er et av de bedre på smartklokke-fronten så langt, men det som har trukket kritikken litt ned er funksjonaliteten til Androids programvare. Android Smartwear, som det heter, er stadig under utvikling, og de problemene som har blitt påpekt vil garantert bli rettet opp.

Se mer av klokka her.

Best til jobb: Microsoft Surface 3

en-MSEEA-L-Surface3-Snupped-Cover-mnco

Microsoft har slitt en del med å komme ut med produkter som publikum tar til seg de senere årene. Telefonene med Windows-programvare har ikke vært noen storslager, og Windows 8 har heller ikke vært noen stor suksess. Det som derimot har funket noe bedre er Surface, Microsofts egne nettbrett. De kombinerer det beste fra nettbrett og laptop, og har klart å finne et slags mellomsegment. Til høsten kommer Windows 10, og da kan det bli spennende å se hva selskapet har å by videre.

Beste smarttelefon: Apple iPhone 6

apple-iphone-6-16gb-solv

Apple fortsetter sin dominans med iPhone 6, og blir fortsatt ansett for å produsere de beste smarttelefonene i verden.

Beste nettbrett: Apple iPad Air 2

apple-ipad-air-2-wi-fi-cellular-16gb-silver

iPad Air 2 er Apples letteste nettbrett, og fortsetter suksessen fra de andre nettbrettene. I tillegg til en fantastisk skjerm og oppdatert innmat, kommer nå iPad Air 2 nå også med fingeravtrykkleser for enklere pålogging.

Beste bærbare PC: Lenovo Yoga 3 Pro

lenovo-yoga-3-pro-silver-core-m-11ghz-8gb-256gb-ssd-133in

Den bærbare datamaskinen er i utvikling. Det ser ut til at produsenten har forstått at for å holde interessen oppe så må de utvikle bærbare PCer med flere bruksområder. Yoga 3 Pro fra Lenovo er i så måte kanskje en av de med mest avansert design som har blitt sluppet så langt. Noe av det mest spesielle med den bærbare PCen er hengslene som kobler sammen skjermen og maskinen. De gjør at skjermen kan bøyes 360 grader, noe som gir PCen flere funksjoner i kombinasjon med touch-skjermen.

Beste spillkonsoll: Sony Playstation 4

sony-playstation-4

Hvem er best? Xbox One eller Playstation 4? Vel, Engadget er i hvert fall sikre på at det er Playstation 4, og salgstallene så langt viser også at kjøperne i større grad har gått for Sonys maskin.

Beste til hjemme-underholdning: Google Chromecast

google-chromecast

Google Chromecast og Apple TV er ganske så like hverandre, men Google Chromecast har trukket det lengste strået her. Med Google Chromecast kan du streame innhold fra de største streamingtjenestene rett til TVen din (Netflix, NRK, og nå også HBO). I tillegg kan du dele skjermen på nettbrettet eller telefonen din til TVen, noe som også gjør det mulig å spille av Spotify. I tillegg er Chromecast svært billig, så er får du mye for pengene.

Beste til spill: Samsung Gear VR

01_SM-R320_Dynamic3_black_Standard_Online_S_400_2

Samsungs virtual reality-briller har ikke kommet til Norge enda, men kan nok bestilles fra utenlandske nettbutikker. Prinsippet er enkelt: mobilen settes inn i brillene, og ved hjelp av en programvare som er levert av Oculus (som selv kommer til å komme med brillene Oculus Rift) så får du oppleve virtual reality.

Se mer om brillene her.

Best på veien: BMW i3

BMW_i3_01

BMW gikk spenstig til verks når de skulle designe sin elektriske bil i3. Det ser kanskje ut som en bil som er laget for å kjøre på månen, men BMW har truffet ganske så bra likevel. Hvis du lurer på hvordan bilen har gjort i testforsøk så har iTest alle testene.

Største flopp: Amazon Fire

Amazon Fire er Amazon sin egen smarttelefon. Engadget har gått for å kalle den en flopp, men det har nok mer med salgstallene enn kvaliteten å gjøre. I tilbakemelding på Amazon har telefonen fått 4 av 5 mulige stjerner av sine brukere, så det er klart at ikke alt er mørkt for telefonen.