- Kommersiell markedsføring -

En øks av genial, patentert finsk design. Skjønner du hva som gjør den så smart?

Har du peis på hytta eller hjemme? I så fall er det viktig med ved, helst hjemmehogget. Problemet er bare at det er både tungt og kjedelig å kløyve time etter time. Til slutt blir man lei og uoppmerksom, og før du aner det sitter øksen i kneet.

Denne effektive, men samtidig svært så sikre øksen bør være obligatorisk på alle hytter!

Se video av øksen i aksjon her.

Utnytter fysikkens lover

Vipukirves Brekkstangøks utnytter fysikkens lover til å forme vedkubben allerede i hugget, og er tryggere å bruke enn tradisjonelle økser. En ønskedrøm av en øks – en øksedrøm.

Det er en finske vedhoggingsentusiasten Heikki Kärnä som har modernisert det gamle redskapet. Det er dog rart at ingen har tenkt på dette tidligere.

Takket være utformingen og fysikkens lover vrir øksa seg en smule når den slår ned i treet, og det gjør at den automatisk former vedkubber allerede fra de første øksehoggene.

Fordelene er mange: Du kan bruke et hvilket som helst underlag siden øksa aldri går helt gjennom, bladet setter seg ikke fast, og du trenger ikke hogge like hardt. Og takket være det lange skaftet er det minimal risiko for å skade seg. Med litt øvelse vil du kunne hogge opp en hel stubbe på under minuttet.

Vipukirves er laget i Finland av kvalitetsstål og finsk bjørketre. Ikke et eneste øksehode har gått i stykker på de ti årene øksa har eksistert.

øks1

Takket være utformingen og fysikkens lover vrir øksa seg en smule når den slår ned i treet, og det gjør at den automatisk former vedkubber allerede fra de første øksehoggene.

Fakta om Vipukirves’ brekkstangøks

* Øks som utnytter fysikkens lover til effektivt å kløyve vedkubber

* Vrir seg i nedslaget slik at den lager vedkubber

* Du skal holde litt løsere i nedslaget enn med tradisjonelle økser

* Perfekt for personer som ikke er så sterke

* Går ikke helt gjennom treet og kan derfor brukes på alle underlag

* Produsert i Finland

* Materiale: stål, finsk bjørketre (beskyttelsen på øksebladet er av lær)

* Sikrere enn vanlige økser

* Mål: 90 x 20 x 7 cm

* Vekt: 3 kg

Le mer om eller bestill øksen her.