- Kommersiell markedsføring -

Lysterapi mot mørkedepresjon og tretthet gjennom ørene gir gode resultater.

Det hevder i hvert fall flere som har testet produktet Valkee – som blant annet forteller om at de har «gått fra å henge med nebbet» til å bli «kontorets gladlaks».

Og det er gode nyheter for oss som holder til i det mørke nord.

sun_summer

Sollyset gjør noe med oss, men av mangel på det i vintermånedene kan man nå få terapi via ørene.

Lysterapi gjennom ørene
Det var nemlig akkurat dette med «å henge med nebbet», vinterdepresjoner og tretthet som var utgangspunktet for ideen til en gruppe tidligere ansatte ved Nokia i Finland.

De ønsket å se på hva de kunne gjøre for å bedre levekårene til trette nordboene.

Økt energi, redusert søtsug og søvnbehov
Det første de fant ut i sine tidlige tester var at ørekanalen, der hodeskallen er på sitt tynneste, er det beste stedet for å lede lys dit det trengs.

Dermed utviklet de Valkee, en enhet som ser ut som en iPod og som altså leder lys inn gjennom øret. Etter flere feltstudier hvor brukere rapporterte om både økt energi, redusert hunger etter søtsaker og redusert søvnbehov forsto de finske guttene at de hadde gjort noe smart.

Videre gjennom kliniske studier så meldte 9 av 10 personer med alvorlig mørketidsdepresjon total symptomfrihet etter 4 uker, og dette var et revolusjonerende resultat. Symptomer som ble helbredet inkluderte både angst, nedsatt kognitiv ytelse og tretthet.

Stadig flere positive brukere
I dag er Valkee tilgjengelig for alle på markedet gjennom butikken Enklere liv, og stadig flere melder om gode resultater.

Siden enheten er både liten og lett kan man bære den med seg som en mobil eller iPod, og benytte seg av behandlingen mens man er på farten. 8-12 minutter hver dag er alt som skal til, og det er et stort fremskritt i forhold til eldre lysterapilamper som man gjerne skulle sitte stille foran i 30-60 minutter.

Valkee lades opp ved hjelp av vanlig USB-ledning som kobles til PC eller en USB-lader. 5 øreplugger i forskjellig størrelse følger også med i pakken, slik at du kan selv teste ut hvilken som passer din øregang best. Valkee er klinisk testet og CE-sertifisert klasse 2 som medisinsk enhet.

Her kan du kikke nærmere på Valkee om du trenger litt lys for å komme deg gjennom vinteren.