- Kommersiell markedsføring -

Flere og flere er opptatt av sunt kosthold. Vi ønsker å få i oss de riktige næringsstoffene og få mest ut av maten vi lager. Men har du noen gang tenkt over hvordan du tilbereder måltidene din? Det finnes utallige tilberedningsmetoder for blant annet varm mat, men enkelte er faktisk bedre enn andre.

ThinkstockPhotos-153971339

Steking er enkelt, men ikke alltid best

Vi er raske med å kaste maten i stekepannen fordi det er lettvint og alle føler seg trygge på det, uansett om en er flink på kjøkkenet eller ikke. Det er absolutt ikke noe galt med steking, men i enkelte tilfeller er det absolutt ikke det beste alternativet om du vil legge vekt på sunt og næringsrikt måltid.

 

Velger du steking er det vanskelig å komme unna smør, margarin eller olje. Dette er noe som vil gjøre måltidet litt mer fettrikt. I noen tilfeller er steking av proteinrike matvarer som kjøtt og fisk, ganske skadelig også. Den deilige, brune stekeskorpen, mange av oss er så glad i kan inneholde uheldige stoffer som ikke er bra for oss. Tenker du at all annen form for tilbereding av mat tar alt for langt tid? Der tar du feil.

Dampkoking kan ofte assosieres med overkokte grønnsaker og lite fargerike måltider, men det stemmer egentlig ikke. Ved å dampkoke fisk, grønnsaker og kjøtt bevarer du næringsstoffene og smakene i råvarene, slik at maten blir både saftig og god. Det du må huske på er å gjøre det riktig.

Middagen som lager seg selv

Damp5

Steam Roaster er en matform som kan hjelpe deg med å tilberede deilig og næringfull mat. Denne superpraktiske formen sparer deg for både tid og oppvask.

Først og fremst kan den brukes som en skål hvor du legger i det du vil spise. Tilsett krydder eller mariner, og så er det bare å lukke den før du legger alt i ovnen. Denne forvandles da til en dampkoker!

Dampkokeren er åpen på sidene og dette medvirker til en god luftsirkulasjon. I praksis betyr dette at maten ikke blir overstekt men får herlige, sprø kanter.

Når maten er ferdig kan du bruke Steam Roaster som et serveringsfat eller en tallerken.ThinkstockPhotos-456112503

Dampkokeren er laget av silikon, noe som gjør at den isolerer varmen godt, maten setter seg ikke fast og den er heller ikke spesiell varm når den taes ut av ovnen. Du kan vaske den i oppvaskmaskinen og verken lukt eller smak setter seg fast i den.

Du får tak i dampkokeren her

Den kan brukes like godt i mikrobølgeovn og du får i tillegg et oppskriftshefte med når du kjøper Steam Roaster.

Mange eksperter har påpekt av damping av grønnsaker er en av de beste måtene å tilberede de på. Både smaken, konsistensen, fargen og næringen beveres optimalt.

Prøv med kålrot, brokkoli, squash, paprika, løk og finn din nye favoritt. Damp en nydelig filet av laks eller torsk.  Tilsett spinat, asparges og lag en nydelig saus til. Vips, så har du en velsmakende og sunn middag.

Når det er sagt, er det uansett viktig å huske at du må kunne variere måtene du lager mat på, og du kan både woke, grille og steke maten din for å få et velbalansert kosthold. Det finnes både enkle og praktiske måter å få et velbalansert, godt og sunt måltid på som ikke trenger å innebære timesvis på kjøkkenet, fancy utstyr og avanserte teknikker.

Her får du kjøpt dampkokeren

damp4

Du finner den praktiske dampkokeren på Coolstuff.no

 

Les også:

Er du glad i å kokkelere kan du lese om hvordan du lager hjemmelaget potetgull eller kanskje donuts?

Har du de 10 kjøkkendingesene som gjør maten super?

Denne er perfekt til fredagskosen