- Kommersiell markedsføring -

Vi har tatt en kikk på treningsarmbåndene og de smarte treningsdingsene du kan ha med deg for å gi deg våre anbefalinger på hvilke du bør velge. Under finner du fem testvinnere

 

garmin_1

Garmin Vivosmart HRM

Dette armbåndet viser steg, kalorier, avstand og tid. Armbåndet vibrerer om du får samtale, sms eller e-post på din smarttelefon. En genial inaktivitetsalarm får deg opp av sofaen hvis du sitter for mye stille. Er vanntett opp til 50 meter.

Du finner armbåndet her

suunto-ambit3-sport-black-hr-one-colour

Suunto Ambit3 Sport Black

Muligens en av de beste sportsklokkene i forhold til pris på markedet i dag. Rutenavigering, kompass, gps, pulsmåling ved svømming og mye mer. Virkelig anbefalt. Enkelt å bruke med fine funksjoner.

Her finner du den

last ned

Polar M400 HRM

Genial kombinasjon i lekker innpakning av aktivtetsmåler, GPS og klokke. Med kondisjonstest, makspuls og mange andre virkelig gode funksjoner. Den ser også meget lekker ut i både svart og hvit.

Her finner du den

surgen

Fitbit Surge

Denne har det meste inklusive GPS, og er en perfekt treningskamerat. Virkelig et avansert armbånd som er høyt anbefalt. Hvis du er i aktivitet er den en treningskamerat med innebygget GPS, og lagrer nøyaktig informasjon om hvor og hvor langt du har løpt, den har pulsmåler (som andre smarte dingser ikke vil få) som gir deg kontroll på hvor hardt du jobber og en skjerm som forteller deg hvor langt unna du er ditt mål.

Med en gang Fitbit Surge er i nærheten av mobilen blir det en smartklokke. Den hvis deg hvem som ringer, sender deg melding eller har sendt en e-post. Du kan styre musikken med den, og vekke deg med lette vibrasjoner.

Det at Fitbit Surge er vanntett, har en battertid på opp til en uke, lader på litt over en time, synkroniserer trådløst med datamaskinen og kan måle kaloriforbrenning, skritt, søvn, søvnkvaltiet og mye mer i tillegg gjør dette rett og slett til det ultimate verktøyet.

Her finner du den

fitbit

Fitbit Flex

Er du ute etter bare et enkelt treningsarmbånd som skal måle aktivitet er dette vår anbefaling. Enkel og grei, og gjør det du trenger hvis det er målet å vite om du har beveget deg nok.

Her finner du den

Fitbit Charge HRLG G WatchR, Withings Activité. Høres noen av disse kjent ut? De er alle tre eksempler på bærbare gadgets, også kalt wearables, eller kropps-PC som Språkrådet her hjemme har valgt å kalle det.

98833d3e3201b896374b8b1c5f1f306c

35% årlig økning

I en rapport som ble publisert av det velkjente nettmagasinet Business Insider anslås det at antallet wearables solgt vil øke årlig med 35% over de neste 5 årene. Hovedvekten av økningen vil det være smartklokkene som står for, og Business Insider tror at det er den etterlengtede smartklokken fra Apple som virkelig vil få i gang salget.

I år vil 33 millioner wearables sendes ut til butikkene, men når kalenderen viser 2019 skal det tallet ha økt til hele 148 millioner – årlig.

lg-g-watch-r-w110-svart

Smartklokkene blir mer populære

Helsemålere vil også ha en stor del av markedet, men markedsandelen forventes å gå ned etterhvert som mer avanserte smartklokker blir lansert. Vi tror at produkter som Fitbit Charge HR og Fitbit Surge uansett vil fortsette sine suksesshistorier i år.

På smartklokkefronten har allerede Motorola og LG lansert sine smartklokker, men man venter fortsatt på det produktet som virkelig skal lede veien – og der er Apples kommende smartklokke spådd å bli ledestjernen.

a29106f6460139f8bf9ab1907c4cb86c

 

Helsemålerne har kommet langt

Rapporten fra Business Insider viser også at den største grunnen til at smartklokke-markedet ikke har tatt av enda er at folk flest ikke ser poenget. Det er nok derfor vi har sett at helsemålerne har solgt bra, siden de innehar et veldig spesifikt formål: Å måle all aktiviteten du bedriver, og gi deg motivasjon til å gjøre mer. Helsemålerene har virkelig begynt å vise hva de kan benyttes til, og spesielt Fitbit har vist at de lager det som kanskje er de beste produktene innenfor kategorien.

Fitbit Charge HR var deres første helsemåler som måler pulsen din, og kom bare for et par måneder siden. Den har fått en score på 4,8 av 5 mulige hos Coolstuff.no. Rett etter kom den enda mer avanserteFitbit Surge, og likt mellom de begge er at de kan vise til gode funksjoner og lang batteritid.

Både disse to og Withings Activité har blitt revet ut av butikkene, og er vanskelig å oppdrive. Fitbit Charge HR kan du finne hos Coolstuff, og Fitbit Surge kom nettopp tilbake på lager. Skal du ha Withings Activité derimot må du sette deg opp på venteliste.