- Kommersiell markedsføring -

Ferietid er fototid og aldri har vi vært ivrigere til å knipse bilder.

Og enten du skal lage feriealbum, sende snaps eller legge ut bilder på sosiale medier, så er det én ting du kommer til å bruke til dette, nemlig smarttelefonen din.

Med mindre du er mer en gjennomsnittlig opptatt av eller driver med foto, kommer du mest sannsynlig til å ta mest bilder med din telefon i sommer. Hvorfor?

Grunnen til dette er jo veldig enkel. Du slipper å drasse med deg tunge speilreflekser og annet utstyr. Det er lettvint og tilgjengelig. Og dagens telefoner har knallbra kameraer, så mulighetene for å ta gode og fargesprakende blinkskudd er absolutt til stede. Men hvordan skal du sørge for at resultatene blir best mulig?

 

ThinkstockPhotos-451852879

Her er noen tips til hvordan du får sørger for å at feriebildene blir fine.

1.Ikke plasser hovedmotivet midt i bildet.

Det er mange av oss som gjør og bilde kan ofte se kjedelig ut om hovedmotivet er situert midt på. Tenk komposisjon. Alle har lest og hørt om det gylne snitt. Den mye omtalte komposisjonsteknikken er trolig en av de eldste. Teorien er at hovedelementet som plasseres i den gylne snitt vil gi selve bilde mer balanse og bli mer behagelig å se på.

La oss si du skal ta bilde av Eiffeltårnet. Du har sett hundrevis av det samme bilde. Prøv å tenk litt annerledes og vær kreativ med hvordan du vil formidle severdighetene og menneskene i bildet.

Tenk over at din mobil skal være med deg på reise. Sørg for at den er egnet til dette. Skjermbeskyttelse er en lur og god investering. zagg-isonescreen(185860)_Extra-0

Du kan slenge telefonen i vesken eller bagen uten å bekymre deg over riper. Ta en titt på denne. Har du Samsung eller en annen telefon, finner du skjermbeskyttelse til dem her.

2. Gå nærmere objektet.

På ferie føler mange at alt skal dokumenteres og jo mer du kan få inn i bilde, jo bedre. Feil. Gå heller nærmere hovedobjektet og la bakgrunnen bli bakgrunn. Slik for du dybde og fokus. Når du ser på bilde i etterkant, skal det være tydelig hva som står i fokus her. Ta heller to skritt frem og knips.

ThinkstockPhotos-508631649

Tenk hvordan vi er når vi er på restaurant. Først tar vi bilder av det flott måltidet og så spiser vi. Camera eats first, kalles det nå.

Er du glad i å dokumentere matrettene og dine kulinariske eventyr vet du at du må være nært objektet.

Her får du tips over hvor matbildene dine får mest likes

3. Hold kamera stødig.

Er du stødig i hånden er det bra. Ellers er det mulig å gå til innkjøp av et lite stativ som vil hjelpe deg med dette. Selfie-sticks finnes også.

4. Sørg for å ha nok lys i bildet

Lys kan utgjøre den store forskjellen mellom et bra og dårlig bilde.

Du kan så klart redigere det seinere, men det er mye enklere å sørge for fint lys når du først tar bilde.

Har du skaffet deg selfie-stick til ferien? Med denne kan du ta bilder og video i annerledes vinkler.

5. Bruk blits

Alle smarttelefoner har blits og vi er ikke flinke nok til å ta i bruk dette. De aller fleste kamera har en innebygget blits, som er grei å bruke på noen meters avstand. Still heller innstillingene selv slik at du kan bestemme over blitsen. Blits kan være en fordel utendørs for å fjerne skygger og lette opp motivet. Riktig bruk av blits kan også skape mer glød i bilde.Lek deg litt og finn frem hvordan du bruker det.

6. Tenk på bakgrunnen

Det er viktig å tenke over helheten i bildet. Selv om du vil fokusere på et menneske eller et objekt er det viktig å ikke la bakgrunnen ødelegge resten av komposisjonen. Tenk slik: alt for mye støy i bakgrunnen vil ta fokuset vekk fra det du vil vise frem. Kutt ut alt kamera ikke trenger å få med seg. Du bestemmer jo hva du vil formidle. Samtidig må du ikke la bakgrunnen bli for kjedelig ( en hvit vegg og en person midt på bildet er ikke særlig spennende).

På ferie vil du bade, sole deg og kanskje ta en dykke-tur. Dette burde så klart dokumenteres, men det er ingen vits å gå til innkjøp av dyre kamerautstyr. Dette er den geniale løsningen til ferien. Et kamerahus som forvandler din iPhone til et vanntett kamera!

Med denne kan du både dykke, surfe og bade i kraftige bølger, samtidig som du kan ta bilder og ikke bekymrer deg for smarttelefonen din. Med Watershot kamerahuset tåler den vann, sand, salt, rev, steiner og høyt trykk.

Denne vil forvandle din måte å ta bilder på i sommer.620ffe13465712a091f661508fa784a0

Watershot som er tilpasset iPhone 5/S5 er vanntett ned til 40 meter.

Pro-utgaven er tilpasset iPhone 6 og tåler vanndybder på syke 60 meter!

Her blir det vanntett moro.  Lek, svøm og ta fantastiske bilder mens du er på båttur. Du slipper å bekymre deg for vannsprut og har alle bildene dine med deg.

Her kan du lese mer om det geniale kamerahuset

Har du fortsatt ikke bestilt deg ferie, kan du kanskje finne inspirasjon her på Reisetips- siden.

Er du klar for å leke i vann og ta mange action bilder, kan du titte på de 10 vannvittige hotellbassengene her

940d3c1e36d5ee69ead8386e17375068

7. Rett opp horisonten.

Dette er en enkel, men grei regel. Pass på at horisonten faktisk blir horisontal. Et fantastisk bilde kan fort bli rart hvis horisonten er skeiv.

Bilder fra disse stedene for nok mange «Likes».

8. Ta flere bilder slik at du deretter kan finne det beste bilde av ferieminnene.

Det er aldri feil å ha flere valgmuligheter. I tillegg er det superartig å bla gjennom minnene og le av alt du har opplevd.

Har du ikke det største minne på telefonen, burde du skaffe deg dette. Her får du hjelp med både lagring av bilder og video på iPhone og iPad.iphone

9. Bli kjent med smarttelefonen din og vit hva slags muligheter og kamerainnstillinger du faktisk har.

Det er nok ganske mye mer kamera ditt kan gjøre enn å ta selfies. Har du kanskje lyst på en ny telefon og sikler på en iPhone? Da råder vi deg til å lese dette

10. Sørg for at linsen er ren.

Dette er viktig så du ikke får stygge flekker eller andre forstyrrelser i et bilde du er veldig fornøyd med. Har du lyst å oppgradere telefonkamera litt, kan du gå til innkjøp av Makro- og vidvinkelobjektiv. Denne er utviklet for telefonen og gir deg mange spennende muligheter.

objektiv

Du får tak i andre deksler som beskytter din telefon her

ThinkstockPhotos-492398481

Har du likevel lyst å ta bilder du fysisk kan ta på er det mye moro i et polaroidkamera.

Her kan du lese mer om gammel sjarm som møter ny teknikk.