Dette er dingsen alle ønsker seg på kjøkkenet.
Få ting er så godt som et saftig stykke kjøtt. Derfor er skuffelsen stor når du i timevis har tilberedt mat og resultatet blir et kjøttstykke som er overkokt, smakløst og så tørt at du nesten ikke klarer å svelge det.
Løsningen for deg, og alle andre nordmenn, er å skaffe en Epicure Sous Vide. Dette er kjøkkenmaskinen som hjelper deg lage mat som på en restaurant.
Dette er Epicuré Sous Vide
Sous Vide betyr under vakuum på fransk og går ut på nettopp det: vakuumpakket kjøtt som tilberedes i vann som holder jevn temperatur over lang tid. Den jevne temperaturen gjør at hele stykket/porsjonen får samme temperatur, og maten blir aldri overkokt.
I stedet for at den stekte biffen blir kjedelig grå på utsiden og kald i midten, får hele biffen den samme, pene nyansen. Og ja, du kan tilberede båe kjøtt, fisk, fugl og egg med kjøkkenmaskinen. Og vi garanterer deg; resultatet blir like bra hver gang!
Her finner du produktet
Slik bruker du kjøkkenmaskinen
Tidligere var man avhengig av en stor og dyr maskin for å kunne lage sous vide. Med kjøkkenmaskinen Epicure Sous Vide trenger man derimot bare en stikkontakt og en kasserolle. Sett i støpselet, plasser Epicure i den vannfylte kasserollen, og still inn riktig temperatur ved hjelp av hjulet på toppen. Til å vakuumpakke maten selv trenger du bare en plastpose som kan lukkes.
Tekst fortsetter under bildet
En stor fordel med Epicure Sous Vide-maskinener er at sirkulatoren i maskinen er utstyrt med timer, slik at du kan drive med andre ting mens middagen lager seg selv! Ettersom vi er på vei inn i vår- og sommersesongen, passer jo dette perfekt. La kjøttet ligge og godgjøre seg i kjøkkenmaskinen, mens du koser deg med kald drikke i solveggen. Når kjøttet er perfekt gjennomstekt, trenger du kun å frese kjøttstykket kjapt på grillen – og voila! – plutselig er du blitt hele nabolagets grillkonge.
Her finner du produktet
Fakta om Epicuré Sous Vide
- Nedsenkbar sirkulator til sous vide-tilberedning hjemme!
- Kjøtt, fisk, fugl og egg passer fint å lage med sous vide
- Varmer opp vann til opptil 95 °C
- Sirkulerer 5,6 liter vann i minuttet
- Kapasitet: 13 liter vann
- Still inn ønsket temperatur og tid med knappen på oversiden og rattet på siden
- Nøyaktighet på valgt temperatur: +/- 0,1 °C
- Skjerm som viser temperatur og tilberedningstid
- Utstyrt med timer og slår seg av når ønsket tilberedningstid er nådd
- Varsler med lyd når ønsket vanntemperatur og tilberedningstid er oppnådd
- Varsler med signal når vannivået blir for lavt, og sirkulatoren slår seg da av
- Mål: cirka 35 cm lang, diameter cirka 7 cm
- Vekt: cirka 1 kg
- Ledningens lengde: 1 meter
- En klemme på baksiden sørger for stabilitet
- Kobles til 220-240 V / 50 Hz
- Effekt: 1300 W
- Maten vakuumpakkes hver for seg. Du kan lage til flere vakuumpakkede ingredienser om gangen, så lenge de skal tilberedes på samme temperatur og får plass i kasserollen.
- Slik vakuumpakker du: Legg maten i en plastpose som kan lukkes (ikke inkludert). Senk posen i vann slik at åpningen er like over overflaten, og lukk posen.
- Esken inneholder:
- sirkulatoren KitchPro Sous Vide
- bruksanvisning på norsk, svensk, engelsk, dansk, finsk og tysk